Klassiske pebernødder
Desserter

Klassiske pebernødder

Ingen jul uden pebernødder. Og vi siger ja tak, til de klassiske af slagsen. Glæd dig selv og dine gæster med lækre hjemmelavede pebernødder - få opskriften her

DET SKAL DU BRUGE

300 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 tsk. kanel
½ tsk. kardemomme
½ tsk. stødte nelliker
¼ tsk. stødt peber
1 knivspids revet muskatnød
150 g smør
150 g sukker
4 spsk. piskefløde

Opskrift - sådan laver du klassiske pebernødder

 
1. Vend mel med bagepulver, natron og krydderier. Riv smørret i en skål og pisk det med sukker. Tilsæt fløde og drys kryddermelet i under omrøring. Ælt godt sammen til en blank dej. Rul dejen ud i aflange, tynde pølser af en fingers bredde og skær dem i små stykker på 1 cm. Rul dem til små kugler med en
diameter på 8-10 mm, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Der bliver 80-90 stk. 
 
2. Varm ovnen op til 200° og bag pebernødderne gyldne, 10-12 min. Lad dem køle af på bagepladen.  
 
 

 

Læs mere om: