Rodfrugttærte
Aftensmad

Rodfrugttærte

10. september 2010Opdateret 15. april
af Beagle Iuel-Brockdorff
TID: 20 min. + ca. 45 min. bagetid1 portion tærtedej (færdigkøbt)Smør til formenFyld:2 spsk olie1 hakket løg1 hakket fed hvidløg2 bagekartofler¼

Det skal du bruge

  • 1 portion tærtedej (færdigkøbt)
  • Smør til formen

Fyld

  • 2 spsk olie
  • 1 hakket løg
  • 1 hakket fed hvidløg
  • 2 bagekartofler
  • ¼ selleri
  • 1 stor persillerod
  • 1 stor pastinak
  • 6-7 hakkede, bløde, soltørrede tomater
  • Salt, peber
  • Et drys timian
  • 150 g revet ost

Tilbehør

  • Tomatsalat med peberfrugter og løg, vendt i olie-eddikedressing

Fremgangsmåde

  1. Skræl og riv kartofler og rodfrugter groft. Svits dem et øjeblik med løg og hvidløg i olie i en stegegryde eller wok. Krydr med salt, peber og timian.
  2. Læg tærtedejen i en smurt springform. Fyld rodfrugtblandingen i dejen og bag den ved 160/180 grader (varmluft/alm. ovn) i 25 min.
  3. Drys tærten med ost og bag den færdig i ca. 20 min.
  4. Servér den med tomatsalat.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også