Tærte med kantareller
Aftensmad

Tærte med kantareller

19. september 2011Opdateret 15. april
af Louise Dandanell Ørsted
En velsmagende tærte med kantareller, bacon og Comté ost.

Dej

  • 75 g koldt smør
  • 100 g havregryn
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 æg

Fyld

  • 500 g kantareller
  • 150 g bacon
  • 100 g Comté
  • 2 æg
  • 1½ dl creme fraiche
  • Salt, peber

Tilbehør

  • Grøn salat

Fremgangsmåde

  1. Hak smørret ned i havregryn, mel og salt og smuldr det sammen.
  2. Saml dejen med ægget. Det hele gøres meget let i en foodprocessor.
  3. Fordel dejen i en smurt tærteform ved at presse den ned i.
  4. Læg stanniol og bageærter over og forbag bunden i 12 min.
  5. Rengør kantarellerne og steg dem på en tør pande i ca. 10 min.
  6. Skær baconen i terninger og steg dem - ikke for hårdt - på en pande.
  7. Riv osten.
  8. Pisk æggene sammen med creme fraichen og vend bacon og ost i. Krydr med salt og peber.
  9. Hæld æggeblandingen i den forbagte tærte og fordel svampene ovenpå.
  10. Bag tærten færdig i ca. 25 min. og server varm eller lun med en grøn salat.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også