Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Aftensmad
Tærte med kantareller
19. september 2011
Opdateret 15. april
af Louise Dandanell Ørsted
En velsmagende tærte med kantareller, bacon og Comté ost.
Dej
75 g koldt smør
100 g havregryn
100 g hvedemel
1 tsk salt
1 æg
Fyld
500 g kantareller
150 g bacon
100 g Comté
2 æg
1½ dl creme fraiche
Salt, peber
Tilbehør
Grøn salat
Fremgangsmåde
Hak smørret ned i havregryn, mel og salt og smuldr det sammen.
Saml dejen med ægget. Det hele gøres meget let i en foodprocessor.
Fordel dejen i en smurt tærteform ved at presse den ned i.
Læg stanniol og bageærter over og forbag bunden i 12 min.
Rengør kantarellerne og steg dem på en tør pande i ca. 10 min.
Skær baconen i terninger og steg dem - ikke for hårdt - på en pande.
Riv osten.
Pisk æggene sammen med creme fraichen og vend bacon og ost i. Krydr med salt og peber.
Hæld æggeblandingen i den forbagte tærte og fordel svampene ovenpå.
Bag tærten færdig i ca. 25 min. og server varm eller lun med en grøn salat.
Se flere opskrifter på tærte her.
Opskrifter på tærter
Andre lækre opskrifter
Aftensmad
Aftensmad
Risotto med artiskok
Aftensmad
Aftensmad
Burger med laksebøffer
Aftensmad
Aftensmad
Halloumi-burger med avocado og løg
Aftensmad
Aftensmad
Lammekølle med hvidløg og salvie
Læs også