Sports-bh - find den rigtige til en fyldig barm
Stil

Sports-bh: Sådan finder du den rigtige til en fyldig barm

17. januar 2017
af Christina Forsberg
Den rigtige sports-bh til en fyldig barm kræver lidt ekstra. Se her, hvad du skal holde øje med.

Er du udstyret med en fyldig barm, er det ekstra vigtigt, at du finder den rigtige bh, når du skal dyrke sport, da du ellers kan få smerter i bl.a. skuldrene og brystet.

Læs også: bh-guide: Find den rigtige bh i den rigtige størrelse

Vi har talt med Charlotte Maj Leerskov, der er indehaver af Lace, der dækker over en fysisk butik i Aarhus og en stor netshop, hvor der sælges bl.a. lingeri og badetøj til kvinder med store barme.

Charlotte Leerskov fortæller, at der findes to slags sports-bh’er: Dem med bøjle og dem uden.

- Fordelen ved sports-bh’en med bøjle er det såkaldte indkapslingsprincip, nemlig, at hvert bryst bliver støttet hver for sig. Vælger man en kompressions-bh, altså en uden, slipper man for bøjlen, men den er til gengæld ikke så støttende for den store barm. Heldigvis findes der en, der kombinerer det bedste fra de to: Active Multi fra mærket Shock Absorber.

Find din sports-bh ved at prøve dig frem

Mange kvinder med en større barm tager blot to sports-bh’er oven på hinanden for bedre støtte, men det er en dårlig ide, siger Charlotte Maj Leerskov.

- Hvis ikke brystet er støttet korrekt, kan du skade brystvævet, der indeholder bindevæv og ikke muskler. Der er selvfølgelig forskel på, hvor meget støtte bh’en skal yde, alt efter om du dyrker håndbold, yoga eller løber, mMen vælg altid en bh ud fra den mest belastende sportsgren, du dyrker. Og så er det allervigtigste, at din bh har den rigtige størrelse.

Og hvordan finder man den?

- Du tager et målebånd og måler stramt lige under brysterne. Sørg for, at målebåndet går vandret rundt. Det med at måle på selve brystet, anbefaler vi ikke, da målet her bliver for usikkert. Som tommelfingerregel skal du huske, at går du 5 cm ned i omkreds på en bh, fra f.eks. 90 til 85, så skal du gå 1-2 skålstørrelser op. Når det gælder sports-bh'er, skal skålen skal altid dække hele brystet. Til daglig – eller til fest – har du måske ikke noget imod at vise lidt af brystet øverst ved bh’en, men det går ikke, når du skal dyrke sport. Sports-bh’en skal jo ikke bare holde brystet inde, men også nede.

Læs også: Bh-guide: Alt du skal vide om din bh

Brystet skal løftes af ryggen

Charlotte Leerskov fortæller, at stropperne på en sports-bh altid er bredere, end på normale bh’er, men hun minder også om, at det ikke er skuldrene, der skal bære den primære vægt fra brystet.

- 80 % af brystets vægt, skal løftes af ryggen – ikke skuldrene. Mere, hvis man har en lille barm. Derfor anbefaler jeg altid vores kunder at tage stropperne af sportsbh’en, når de prøver den og så lige hoppe lidt omkring for at se, om den bliver siddende på ryggen.

Læs også: 8 gode råd: Sådan passer du på din bh

Er der andet, man skal kigge efter?

- Ja, tjek skålen indvendig for sømme, der kan genere. Og prøv dig frem, det er lidt ligesom at vælge sko, man skal have nogle forskellige på, før man føler sig sikker. Jeg anbefaler, at du prøver dig frem og får rådgivning i en lokal lingeri-butik. Hos Lace kan det foregå i butikken eller via Skype.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2_0.png

Læs også