Kvinde iført bh - artikelguide til at vælge den rigtige type bh
Stil

Push-up, balconette, bøjle eller trekant? Vælg den rigtige bh til dig

2. januar 2017
af Malene Fich Weischer &
Stylist: Charlotte Wisøfeldt, StyleConcept
Har du styr på, hvilken type bh, der passer til dig?

Den rigtige bh kan forme, løfte og støtte din barm. Den forkerte bh kan gøre det modsatte. Derfor giver det god mening at finde den rette model. Vi hjælper dig på vej.

Læs også: Girls-stjerner er (uretoucherede) modeller i ny lingeri-reklame

Bøjle-bh

Det er den mest almindelige type bh, som både støtter, adskiller og løfter – og aflaster din nakke og ryg med op til 50 procent. Bøjlen går som regel neden om hele den nederste halvdel af brystet, hvilket giver et flot løft og en flot form. De fås med halv- eller helskål, også kaldet ”full cup”, som særligt er gode til dig med meget stor barm. Inden for kategorien af bøjle-bh’er findes der både T-shirt-bh’en, som er uden blonder og anden pynt, og minimizer-bh’er, som kan reducere din barms størrelse med op til en hel størrelse.

https://imgix.femina.dk/primadonna_bh_med_boejle.jpg

Trekants-bh

Trekants-bh’en er både flot og fræk, men den består sådan set bare af to trekanter, der er syet sammen, så støtte og løft har den ikke meget af – dog er der begyndt at dukke nye versioner op, som har stivere i designet, som giver lidt af effekten fra bøjle-bh’en. Men det er stadig ikke meget. Den er derfor mest egnet til dig med en mindre barm, som ikke har brug for så meget støtte, men her kan den være superflot under en løs top eller en sommerkjole, og den fås i et utalt af smukke farver.

https://imgix.femina.dk/trekants_bh_fra_love_stories.jpg

Balconette-bh

En balconette-bh er kendetegnet ved at støtte nedefra, så den skubber barmen op og ud i verden – og så sidder stropperne helt yderst på skuldrene. En balconette kan give en imponerende kavalergang, da den har en let pushupeffekt, men samtidig giver den også god støtte både under og midt på barmen. Den giver et flot look til kjoler og toppe med dyb udskæring og er især egnet til kvinder med mellem og stor barm.

https://imgix.femina.dk/balconette_chantelle_bh.jpg

Pushup-bh

Pushup-bh’en er en bh, som enten er lavet med nogle indlæg, der kan variere i størrelse, eller med et lag indbygget fyld i stoffet. Begge dele får din barm til visuelt at virke større. Af netop den grund er det en meget populær bh-type hos især kvinder med lille eller mellemstor barm. Kvinder med stor barm kan naturligvis også bruge pushuppen, men vær opmærksom på, at effekten kan blive meget voldsom, og at folk nok vil have lidt svært ved at få øjnene væk fra din barm.

https://imgix.femina.dk/push_up.jpg

Find den rigtige størrelse bh

Mål omkredsen rigtigt

Start med at måle dig lige under brystet (det er altså lettere med lidt hjælp) og sørg for at holde målebåndet vandret. Det er vigtigt, fordi bærestykket skal sidde vandret omkring din krop, og i virkeligheden er dét, der holder dine bryster på plads. Du har fundet den rigtige størrelse omkreds, når bh'en sidder fast uden at stramme, du kan få et par fingre ind under kanten, og stykket mellem skålene ligger fladt ind til kroppen mellem dine bryster.

https://imgix.femina.dk/bh_omkreds_guide.jpg

Den rigtige skålstørrelse

Når omkredsen er på plads, skal du finde en skål, der kan rumme dine bryster. Find ud af, hvor på kroppen dine bryster starter. Jo længere ude under armen, jo større skålstørrelse, som regel. Det kan også være, at dine bryster er placeret meget centreret, og det betyder ofte større omkreds. En større omkreds kan godt ende med, at du går et par skålstørrelser op eller ned, og derfor er det vigtigt, at du ikke vælger en skål, der er for stram. Så ender du nemlig med fire bryster, når du bevæger dig, og det er lige så rart at nøjes med de sædvanlige to. Der findes forskellige former for skåle, der på lige så forskellig vis former dine attributter. Her er det smag og behag, der afgør, hvad du skal vælge.

https://imgix.femina.dk/bh_guide_tal.jpg

De 6 bedste tips til at få den rigtige størrelse bh med hjem

1. Få taget mål hver gang du køber bh!

- Brysterne ændrer sig hele tiden og det gør din bh også, derfor er det vigtigt, at du tjekker og måler hver gang.

2. Din bh skal passe i de yderste hægte, når du køber den!

- Materialet udvider sig med tiden, så når den er ny, skal din bh passe i de yderste hængte.

3. Vask din bh i hånden!

- Temperaturer over 30 grader kan ødelægge bøjlen og få det delikate stof til at krympe. Og hvis du vasker i maskinen, så brug en vaskepose, der beskytter det øvrige tøj mod bh'ens hægter og bøjler.

4. Hæng din bh rigtigt op!

- Hæng bh'en op i midterstykket, så den holder formen.

5. Pas på dine skuldre!

- Først og fremmest kan du skåne dine skuldre ved at sørge for, at bæltet er stramt. Hvis det ikke er nok, kan du købe silikonepuder til skulderstropperne.

6. Prøv altid med tøjet på

Nu går vi jo ikke KUN i bh, så tag noget forskelligt tøj med og se, hvordan brysterne sidder i den nye bh.

Vil du hellere se, hvordan den rigtige størrelse bh sidder, så kig med i denne video:

Læs også: Thai, hipster eller high waist? Disse trusser passer bedst til din kropsform

Læs også