Bliv inspireret til at få ombre hår og dip dye hårfarver her.
Skønhed

Ombre hår: Inspiration til en populær hårfarve

2. oktober 2020
af Redaktionen
Foto: Shutterstock. Udgivet første gang den 27. maj 2014.
Ombre-hår er en af de flotteste trends inden for hårfarve! Overvejer du også at farve håret? Så kig her og find inspiration til lige den frisure, der passer til dig.

Trænger du til et frisk pust eller en mini-makeover? Så kan det være, at hårtrenden med dip dye eller ombre-hår er det rette for dig.

De 2 trends har indtaget modebilledet verden over, og vi har i den senere tid set utallige udgaver med spændende hårfarver og frisurer. Hvis du gerne vil vide lidt mere om hvad det går ud på, eller hvis du gerne vil have noget inspiration til dit eget hår, så skal du kigge med her.

Dip dye og Ombre hår trenden går egentlig ud på, at fremhæve det som kvinder i årevis har forsøgt at skjule, nemlig udgroningen i farvet hår. Dip dye eller Ombre kan laves med alle regnbuens farver og kan gøres lige så dramatisk og vildt eller nedtonet og elegant, som du selv ønsker for dit hår. Nedenfor viser vi dig en række kendte kvinder, der har kastet sig ud i hårtrenden, og det kan måske give inspiration til din nye frisure og hårfarve.

Hvad er ombre-hårfarven?

I modemæssig forstand betyder ombre overgang af en farve i et stykke stof. Farven er, i denne sammenhæng, oftest monokromatisk – altså en ren farve med farvenuancer, der dannes ved at blande farven med hvid, sort eller grå.

Dette oversættes meget simpelt til hårmoden, hvor ombre-farvet hår er en farveovergang. Ombre-hårfarven kan betegnes som en mere naturligt udseende hårfarve end dip dye, da denne ikke bringer nogle dramatiske kontraster i hårfarven, men blot en mere naturlig overgang fra en hårfarve til en anden.

LÆS OGSÅ: Kort hår: Få inspiration til din korthårsfrisure

Hvad er dip dye-farvet hår?

Dip dye er den mere dramatiske og vilde hårfarvningsmetode i forhold til ombre. Kort fortalt går dip dye-hårtrenden ud på, at du dypper halvdelen eller bidder af dit hår i en anden farve end den, dit resterende hår har.

Der er ingen regler for, hvor meget eller hvor lidt hår det drejer sig om, for at man kan kalde det dip dye, så det kan i princippet lige så godt være de nederste to centimeter af håret, som det kan være halvdelen af håret. Farven, du benytter til din dip dye, kan være en hvilken som helst farve, og looket lægger sig sjældent op ad det naturlige udseende, fordi det er så kontrastskabende.

Få mere inspiration til dit hår i billederne herunder.

LÆS OGSÅ: 25 stilfulde kvinder med pandehår

Kendte kvinder med ombre og dip dye

Leona Lewis: Fra mellemblond hår til mørk brun

En knivskarp overgang fra det naturlige mellemblonde hår til mørkebrun ombre. Denne farvning giver et dramatisk look.

Leona Lewis er smuk med ombre hår

Lauren Conrad: Ombre-hårfarve

Lauren Conrad har en særdeles neutral og elegant farve som går fra hendes naturlige og mørkebrune hårfarve, til den helt blonde i spidserne.

Lauren Conrad med en smuk ombre-hårfarve

Casey LaBow: Platinblond og pink-bordeaux dip dye

Casey Labow kører en dramatisk dip dye-hårfarve i en kombination med platinblond base, hvor mere end halvdelen af håret er farvet i en pink, som går over i en dyb violet eller bordeaux farve. Den farverige dip dye tillader en mere neutral makeup, som også kan ses her.

Casey LaBow ser strålende ud med en dip dye

Lady Gaga: Blond og gul dip dye

Lady Gaga er kendt for sine vilde frisurer og utraditionelle hårfarver, og her ses hun også med en dip dye hvor kun bidder af håret er farvet. Denne dip dye er mindre kontrastfyldt, i og med det er gul farve i kombination med hendes blonde hår, men stadigvæk nok til at tiltrække opmærksomhed.

Lady Gaga ser fantastisk ud med sin dramatiske gule og platinblonde dip dye

Jessie J: Sort og lilla dip dye

Normalvis ses Jessie J altid med sit skarpe, sorte pandehår. Her er det sorte dyppet i en sej lilla dip dye, og hun ser fantastisk ud. Modigt - men flot!

Jessie J ser fantastisk ud med sin lilla dip dye

Ashley Tisdale: Naturlig blond og mellemblond ombre

Disney-stjernen ser fantastisk ud med denne lange, elegante page, som er farvet i en naturlig mellemblond og lys blond ombre. Hårfarven klæder hendes fine ansigt og smukke brune øjne. Det er uden tvivl denne type af ombre-farvning, der er set flest af på catwalken.

Ashley Tisdale med en smuk, naturlig ombre-hårfarve

Katy Perry: Sort og lilla ombre

Er man til det dramatiske look, kan en dip dye-frisure fra sort til lilla være svaret - præcis sådan en frisure, som smukke Katy Perry har lige her.

LÆS OGSÅ: Hårpynt: Find inspiration til din nye frisure

Katy Perry ser smuk ud med sort og lilla ombre

Læs også