Zendaya med krøllet pandehår
Skønhed

Inspiration til pandehår: 25 stilfulde kvinder med pandehår

24. juli 2020
af Redaktionen. Udgivet første gang 24. september 2014
Foto: All Over Press og Pantherstock
Pandehår kan virkelig opgradere din frisure. Men skal det være lige, langt, skråt, kort eller det såkaldte blogger pandehår? Få inspiration fra kendte sangere, skuespillere, bloggere og modeller.

Pandehår er kommet for at blive, og der findes et hav af forskellige variationsmuligheder når det kommer til at få en frisure med fringe.

Uanset om du har kort hår, langt hår eller måske en page, så kan du finde det den frisure, der passer til dig. Er du modig og udstyret med en rolig hånd kan du måske selv klippe dit eget hår.

Dog anbefaler vi, at du går til frisør og fortæller om dine ønsker, hvis du ikke er helt tryg med en frisørsaks. Så undgår du også, at det går grueligt galt, og at du skal gå i flere uger med et for kort eller skævt hår.

Hvilken frisure frisure passer til dig?

Overvejer at du at få klippet lokkerne? Så skal du først og fremmest finde ud af hvilken frisure, du vil have. Som du kan se i galleriet herunder, findes der mange forskellige typer af bangs. Det helt korte, den lange version, det skæve, det krøllede og gardinerne, der går ud til siden, som også bliver kaldet blogger pandehår.

Snak med din frisør om, hvilket pandehår der passer til dit ansigt og ikke mindst dit behov.

Når du har fået din fringe, bliver det for alvor tydeligt, hvor hurtigt hår vokser, så vær opmærksom på, at du skal være god til at vedligeholde klipningen. De fleste frisører tilbyder en opfriskning til rimelige penge.

Styling

Pandehår indrammer ansigtet og får det til at ligne, at du allerede har stylet dit hår. Med det sagt, findes der naturligvis et par ekstra tips og tricks, der får dit hår til at tage sig ud fra sin bedste side.

Føntørring

Er det første gang, du kaster dig ud i en pandehårsfrisure? Så vil du måske opleve, at lokkerne lige skal sættes. Det kan tage lidt tid før din pandehårsfrisure er helt på plads.

Her er tricket at style frisuren med din føntørrer. Tør håret ved at bevæge føntørreren frem om tilbage - især omkring rødderne. Afslut din styling ved at børste pandehåret mod næsen, mens du stadig bruger føntørreren. På den måde vil håret falde mere naturligt, sammenlignet med det look du får når du bruger glattejern.

Forlæng tiden mellem frisørbesøgene

Det er en ærlig sag, at pandehårsfrisuren kræver regelmæssig vedligeholdelse. Når kalenderen er fyldt, og håret kalder på en klipning, kan du style dig ud af problemet.

Er det langt nok, kan du dele pandehåret op på midten og stryge lokkerne til hver sin side. Og når du har dit hår sat op, kan du lade nogle lokker rundt om ansigtet hænge. På den måde indrammes ansigtet pænt, men tilfældigt - så er der ingen der bemærker dit forsømte frisørbesøg.

Pandehår fejet til siden

Den sidesatte pandehårsfrisure kan bæres af de fleste ansigtsformer. Når du vil skabe dette look, er tricket at føntørre håret i den modsatte side af, hvor du vil have håret hen. Og så handler det ellers bare om at føntørre dem i håret i den retning. En stylingspray vil give frisuren optimal fylde og holde pandehårsfrisuren på plads.

Forebyg fedtet hår med tørshampoo

Pandehåret har lettere ved at fedte, da det hele tiden er i kontakt med huden. Her kommer tørshampooen ind i billedet. Både inden du smutter ud ad døren og på farten. Tørshampooen fungerer både til at give hold og løft til håret, samtidig med at du undgår din frisure fedter.

Brug et glattejern

Når du vil skabe en helt skarp pandehårsfrisure, er glattejernet din ven. Det tager tid at style hår. For at beskytte lokkerne er det vigtigt med et varmebeskyttende produkt, inden du styler din frisure med et glattejern.

Har du mod på en fringe kan du lade dig inspirere af de mange stilfulde skuespillere, sangere, bloggere og andre kendisser med et misundelsesværdigt pandehår.

Typer af pandehår

Langt

Zooey Deschanel med langt pandehår

Skråt

Skråt pandehår til Michelle Williams

Kort

Kort pandehår til Lola Kirke

Krøllet

Zendaya med krøllet pandehår

Lige

Lige pandehår på Kelly Rowland

Blogger pandehår

Gardin-pandehår til Alexa Chung
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_3.png

Læs også