saltvandshår
Skønhed

Saltvandsspray: Hårguide til det perfekte saltvandslook

10. juli 2020
Fredag, 10. juli 2020 - 14:15. Udgivet første gang 19. maj 2017 - af Josefine Gammelgaard, Julie K. Brandt og Pernille Buhl, Foto: Nellie Møberg, Matas, Magasin, Nicehair, Træholt Shop, Ingredien, Untold Secretz og Beautycos
Når du holder ferie og nyder dagene ved vandet, får du automatisk det helt rigtige strandhår, fordi saltvandet giver håret en mat overflade og snyder det perfekt 'uperfekt'. Men hvad gør du, når du er langt fra stranden og bølgerne, men gerne vil have den samme tekstur og fylde? Du snyder dig til looket ved at bruge en saltvandsspray. Vi guider dig her trin for trin, hvordan du bruger saltvandsspray til at skabe et sikkert strandlook.

En strandtur på en varm sommerdag er noget af det bedste, vi ved. Vi elsker også følelsen af saltvand i håret – og ikke mindst det tilfældige og rå look, en tur i havets bølger giver vores hår.

Det er nemt at dyppe håret i havet og lade det tørre, mens du krammer det godt i hænderne i ny og næ. Og det upolerede og ikke så ”pæne” udtryk giver en følelse af altid at se frisk og sommerlig ud. Saltvandslooket er en skøn sommerfrisure.

Men også de tider på året, hvor det ikke er strandvejr, vil vi også gerne have lækre, fyldige lokker, og så er det heldigt, at man altid selv nemt kan skabe det voluminøse look – nemlig ved brug af en saltvandsspray.

Saltvandssprays kommer i mange afskygninger, og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Derfor har vi samlet et udvalg nederst på siden, hvor du kan finde inspiration til, hvilken saltvandsspray du skal investere i.

Hvordan bruger man sin saltvandsspray?

Uanset om det er sommer eller ej, bringer saltvandssprayen tankerne hen på sol og strand, og det er altså en god grund til at prøve looket af. En anden grund er, at det er så let at lave!

Men det er ikke nok bare at spraye en smule saltvand ind i lokkerne og vente på, at det forvandler dig til beach babe. Det er vigtigt at væde håret igennem og bagefter kramme det, til du kan se en forandring.

Her guider vi til, hvordan man bruger sin saltvandsspray til at skabe det perfekte strandlook – trin for trin.

LÆS OGSÅ: Hårtørrer-guide: Inspiration til sund føntørring

Sådan får du det perfekte look med saltvand til håret

saltvandsspray og saltvand til håret

1. Spray din saltvandsspray i tørt hår med den ene hånd, mens du krammer løs med den anden. Der skal bruges langt mere saltvandsspray, end du måske lige regner med – det skal vædes helt igennem. Du kan også tage hovedet ned imellem benene som når håret fontørres, for på den måde at fordele saltvandssprayen jævnt, før du krammer det i håret.

2. Brug et par minutter, hvor du krammer saltvandet godt ind i håret. Mens det lufttørrer lidt, kan du så småt se hårets struktur ændre sig.

LÆS OGSÅ: 25 stilfulde kvinder med pandehår

saltvandsspray og saltvand til håret

3. Saltvandssprayen kan sagtens stå alene, men har du f.eks. langt hår som her, kan du med fordel tilføje lidt volumenspray i hårrødderne til at give lidt fylde.

4. For at få det bedste ud af både din volumenspray og din saltvandsspray er det bedste tip at bruge et halvt minut på arbejde produkterne sammen i hovedbunden, så du får god fylde på toppen. Afslut med en god hårlak for at indkapsle frisuren.

5. Har du tendens til tørt hår kan du med fordel fordele et par dråber olie i hårspidserne for at sikre saltvandssprayen ikke stjæler fugt fra håret.

Andre frisurer, du også kan skabe med saltvand til håret

Naturlige bølger med saltvandsspray

Går du efter et tilfældigt look kan du nemt skabe skødesløse bølger med din saltvandsspray. Spray en god mængde af saltvand i håret. Herefter opdeler du blot håret i sektioner, der snoes til små knolde og fæstnes. Lad snoningerne sidde mens de lufttørrer. Når saltvandssprayen er tørret ind kan du løsne håret - voilà - naturlige bølger kommer frem.

Fremhæv dine krøller med saltvandsspray

Har du krøller fra naturens side er saltvandssprayen suveræn til en hurtig, men flot styling. Saltvandssprayen vil fremhæve dine krøller. Stylingen kræver ikke mere end en jævn fordeling i den nedre sektion af håret, som derefter redes let ud med fingerspidserne eller en kam.

Hestehale med saltvandsspray

Da saltvand til håret både er oplagt til at skabe hold og tekstur, kan du med fordel inddrage saltvandssprayen, når du skal style håret i en hestehale. Giv håret et par pift inden du samler opsætningen med en elastik. Når hestehalen sidder, kan du bruge saltvandssprayen, så det ligner du har dyppet håret i havets bølger. Spray den i længderne og kram så håret for at give tekstur. Ønsker du en stram hestehale bruger du også lidt i fronten efterfulgt af et par strøg med din børste for at fordele produktet og tæmme eventuelle fimrehår.

Hvilken saltvandsspray skal jeg vælge?

Der findes et hav af saltvandssprays på markedet, og det kan være svært at vælge den, der passer til dig. En god ide er at prøve sig frem. Du kan måske finde inspiration hos Elle, som har anmeldt nogle forskellige saltvandssprays.

Husk, når du køber produkter at holde øje med, hvor meget du får til prisen. En saltvandsspray med 150 ml kan godt koste det samme som en med 250 ml, og derfor kan du spare en del penge ved at vælge den, der er mest i – især når du skal bruge en del saltvand i håret til dit perfekte strandlook.

Vi har lavet en liste over populære saltvandssprays

Den populære: L'oréal Professionnel Tecni.Art Beach Waves, 184,95 kr. hos Matas

Den økologiske: Less Is More Elderflower Salt Spray, 179 kr. hos Beautycos

Den til fint hår: Sachajuan Ocean Mist, 139,95 kr. hos Matas

Den UV-beskyttende: Oribe Aprés Beach Wave And Shine Spray, 295 kr. hos Nicehair

Den veganske: Windle & Moodie – Oceanic Spray, 220 kr. hos Untold Secretz

Forskellige mærker af saltvandsspray og saltvand til håret

LÆS OGSÅ: Kort hår: Få inspiration til din korthårsfrisure

Hvilken volumespray skal jeg vælge?

En god volumespray kan være en ideel følgesvend, hvis du drømmer om det perfekte fyldige look. Ligesom med saltvandssprayen er det altid en god ide at prøve sig frem og se, hvilken volumespray, der passer bedst til dig. Du kan også beskrive din hårtype for frisøren eller en ekspedient på apoteket eller der, hvor du køber dine beauty-produkter, og få hjælp til at finde en god volumespray.

IN har testet volumesprays, og vi giver dig de bedste her:

Den til tørt hår: Ghd, Root Lift Spray, 239,95 kr. hos Nicehair

Den velduftende: Aveda, Pure Abundance Style-Prep, 275 kr. hos Magasin

Den økologiske: Ingredien, Body Load Volume Spray, 219 kr. hos Ingredien

Den, der holder på håret: Redken, Rootful 06 Root Lifting Spray, 199,95 kr. hos Matas

Gode volumesprays til at give fylde

Hvilken hårspray skal jeg vælge?

Til at afslutte det perfekte strandlook, er det en fordel kombinere saltvandet i håret med en god hårlak. Men hvordan finder du den? Her er et par gode bud på en hårlak, der holder på håret uden at gøre det stift.

Den gode: Ghd Final Fix Hairspray, 239,95 kr. hos Nicehair

Den sikre: Kevin Murphey Bedroom.Hair, 129 kr. hos Magasin

Den sunde: Shu Uemura Sheer Lacquer, 275 kr. hos Beautycos

Gode hårsprays fra forskellige brands

Læs også