Beyonce med kort hår
Skønhed

Kort hår: Få inspiration til din korthårsfrisure

6. juli 2020
af Josefine Gammelgaard og Julie K. Brandt. Udgivet første gang 6. februar 2018
Foto: MEGA
Kort hår hitter lige nu - fra den ultrakorte pixie til den lange page. Overvejer du også at lade længderne falde til fordel for en flot korthårsfrisure? Her får du inspiration til kort hår fra nogle af verdens smukkeste kvinder.

Måske er du den, der bliver ved med at klippe håret kortere og kortere og altid skal prøve noget nyt, eller måske har du bare haft den samme lange frisure alt, alt for længe.

Uanset hvad grunden er, skal du nok finde lige præcis den korthårsfrisure, der passer til dig. Kort hår kommer nemlig i mange længder og former og kan både være cool, elegant, frækt og feminint.

Kort hår har været på mode de seneste par år og er stadigvæk utroligt populært. Mange kendisser har også taget det korte hår til sig. Herhjemme stråler stjerner som Sofie Gråbøl med en kort page, mens Margrethe Vestager og Janni Pedersen længe har rocket pixie-frisuren.

Nogle af verdens mest kendte kvinder kører også den korte frisure. Billie Eilish har gjort den lange sorte, etage-page med neongrønne rødder populær, og Miley Cyrus har givet den 80’er-kendte mullet en revival.

Se de mange flotte korthårsfrisurer nedenfor.

Hvilken korthårsfrisure skal jeg have?

Du kan selvfølgelig vælge lige den korthårsfrisure, du har lyst til at prøve af. Det, der klæder dig, er typisk det, du føler dig tilpas med! Men kloge hoveder har undersøgt, hvilken frisure der passer til hvilken hovedform. Det er en god ide at tage en snak med din frisør, hvis du er usikker på, hvilken type kort hår, du skal have.

Hvis du har mod på det, kan du vælge en korthårsfrisure her, hvor vi har samlet billeder af kendte kvinder, der bærer det korte hår på mange forskellige måder. Se de fantastiske frisurer herunder.

LÆS OGSÅ: Hårtørrer guide: Tips og tricks til smukt og sundt hår

Kort hår: Den helt korte pixie

Og den såkaldte 'pixie-frisure' er stadig populær. Måske, fordi den klæder så mange kvinder, er nem at holde og er stadig feminin.

Frisuren klæder særligt dig med et ovalt, firkantet eller hjerteformet ansigt. Og så er en kort pixie genial, hvis du har fint skandinavisk hår, for med den rette klipning får frisuren dit hår til at se tættere og tykkere ud.

Hvis det er din første gang med kort hår, kan du sagtens få frisuren klippet med et lidt længere og med et blødere pandehår, så det ikke føles så drastisk at gå fra langt til kort hår.

Og selvom nogen mener, at 'pixie' lyder frygteligt sødt, så behøver den korte frisure slet ikke at være det.

Prøv at få klippet en lidt længere version af frisuren og style med en sideskilling og se, hvordan en pixie kan se meget sexet og voksen ud.

En sidste god ting ved pixie-frisuren er, at den giver dig mulighed for at skabe struktur i et meget glat hår, mens du samtidig beholder de rene linjer langs ansigtet.

Margrethe Vestager

Margrethe Vestager fotograferet af Lars Bech

Vores helt egen EU-kommissær stråler med den korte pixie, som står i cool kontrast til hendes smukke hjemmesyede kjoler. Foto: Lars Bech

Zoe Kravitz

Zoe Kravitz portræt

Big Little Lies-stjernen har haft mange frisurer gennem tiden, men den her ultrakorte pixie var også smuk til hende. Foto: Shutterstock

Lise Rønne

Portræt af Lise Rønne af Birger Storm

Lise Rønne har i mange år gjort pixie-frisuren smuk og elegant, mens hun har været vært på diverse tv-programmer. Foto: Birger Storm

Janni Pedersen

Janni Pedersen fotograferet af Christina Hauschildt

TV2-værten Janni Pedersen er også en af de kendte danske kvinder, som har rocket den helt korte pixie længe, og med god grund. Den klæder hende! Foto: Christina Hauschildt

LÆS OGSÅ: 25 stilfulde kvinder med pandehår

Kort hår: Det mellemkorte og grydeagtige

Er du ikke til det helt korte, så kan du vælge en lidt længere korthårsfrisurer, som også mange kendisser har taget til sig. Måske genkender du gryden fra da du var barn, hvor det vigtigste ved en frisure var, at den var ”praktisk”.

Men det mellemkorte hår er altså ikke kun praktisk – det kan styles på alle mulige måder og se fantastisk ud. Prøv for eksempel at rode lidt op i håret, så du med din grydefrisure får et lidt tilfældigt look og ser ud, som om du ”woke up like this”.

Eller lad det korte hår ligge helt fladt ned med en sideskilning og gå efter det elegante look, som flere af de kendte kvinder også vælger til den røde løber. Mulighederne er mange!

Jada Pinkett-Smith

Jada Pinkett-Smith portræt rød løber

Man kan godt kalde Jada Pinkett-Smith for lidt af en multikunstner, for hun kan blandt andet skrive skuespiller, sanger, model, forfatter, producer og instruktør på CV’et. Derudover har hun længe haft kort hår, og denne elegante pixie klæder hende godt. Foto: Shutterstock

Annika Aakjær

Portræt Annika Aakjær af Søren Rønsholt

De seneste år har vi lært Annika Aakjær rigtig godt at kende gennem hendes dejlige stemme og på en gang sjove og vigtige lyrik. Men vi har også lagt mærke til hendes stil, som altid overrasker. Her er Annikas karakteristiske røde lokker redt ned i en skøn grydefrisure. Foto: Søren Rønsholt

Helen Mirren

Portræt af Helen Mirren

Helen Mirren er en af de skuespillerinder, der har valgt at lade håret blive naturligt hvidt med alderen, og det klæder hende helt enormt godt. Oscarvinderen bærer grydefrisuren smukt – kort hår klæder hende! Foto: Shutterstock

Lady Gaga

Lady Gaga portræt

A Star Is Born-stjernen er kendt for i den grad at overraske, når det kommer til looks på den røde løber - både med langt og kort hår. Her har hun valgt en mere sofistikeret og afdæmpet stil med en glat, isblond korthårsfrisure, som går perfekt til de røde læber. Foto: MEGA.

Kort hår: Pagehåret

Med den klassiske page får du en frisure, som kan styles på et hav af måder – med krøllejernet eller glattejernet og med fald eller fint hår.

En rigtig klædelig mellemvej, hvis du ikke er helt klar til klassisk kort hår, er en lidt kort og rodet page, hvor håret er klippet i etager, som letter looket. Den type kort hår klæder særligt kvinder med et bredt ansigt eller en kort pande, da frisuren er god til at skabe længde.

Frisuren her kan varieres i det uendelige. Prøv for eksempel at skabe bølger med et glattejern og tilsætte saltvandsspray for en matte finish og dermed et råt udtryk.

Eller du kan skabe et opdateret 1920'er-look ved at lave en sideskilling og tage håret bag det ene øre og fæstne det med en hårnål, mens du lader den anden del af håret hænge i bløde bølger.

Med andre ord: Pagen giver dig uendelige muligheder for at style og skifte stil uden at skulle til frisøren igen og igen.

Sofie Gråbøl

Sofie Gråbøl portræt af Seidel Photography

Den danske skuespillerinde, som vi nok stadig bedst kender fra Forbrydelsen, men sidenhen har høstet stor anerkendelse i udlandet, ser fantastisk ud med den rodede page, som hun længe har båret smukt. Foto: Seidel Photography.

MJ Rodriguez portræt

Vi er vilde med MJ Rodriguez smukke ansigt og glatte hår. Hun har både haft langt og kort hår. Her er Pose-stjernen med en smuk page, der stopper lige over skuldrene og giver hende et feminint og alligevel edgy look. Foto: Shutterstock.

Dorthe Gerlach

Dorthe Gerlach portræt Ulrich Jantzen

Hush-sangerinden Dorthe Gerlach, som vi også kender fra TV2-programmet Toppen af Poppen, har et virkelig smukt hår med de mange krøller, der smukt indrammer hendes ansigt. Den krøllede page klæder hende bare rigtig godt. Foto: Ulrich Jantzen.

Beyonce

Beyonce portræt

Queen B har haft mange forskellige frisurer, men vi synes altså, at den her korte page med fald giver hende et elegant og modent look, som virkelig klæder hende. Foto: MEGA.

Taylor Swift

Taylor Swift portræt

Det går bare fremad for verdensstjernen Taylor Swift, som udover anmelderroste album også har udgivet en film i samarbejde med Netflix om sig selv. Taylors smukke lyse krøller har altid været et varemærke, og her har hun friseret dem i en skulderlang page med tungt pandehår, som – surprise – også klæder hende. Foto: MEGA.

Kort hår: Den lange page

Skal du vinke farvel til de helt lange lokker, men er du stadig ikke helt klar til en ægte korthårsfrisure, kan du gå efter den lange page. Det er stadig kort hår – men den giver en følelse af lethed og elegance på en gang.

Du kan både give den lange page fylde med bølger eller krøller, eller du kan køre den Kleopatra style med glatte lokker og midterskilning.

Billie Eilish

Billie Eilish portræt

På rekordtid er den amerikanske sangerinde og sangskriver Billie Eilish blevet ikke bare en af verdens mest kendte kvinder, men også et fremtrædende stilikon. Her er hun med en frisure, som faktisk var en fejl, men som tusindvis af unge kvinder har kopieret: Den lange, tjavsede page med neongrønne rødder. Foto: Shutterstock.

Bodil Jørgensen

Bodil Jørgensen portræt af Heidi Maxmiling

Den danske skuespillerinde, som vi senest har kunnet opleve i Badehotellet og De Forbandede År, har i mange år været kendt for sine røde lokker. Her er de klippet i en flot lang page med fyldige bølger. Foto: Heidi Maxmiling.

Emma Stone

Portræt af Emma Stone

En anden rødhåret skønhed, som også er fan af den lange page, er den amerikanske skuespillerinde Emma Stone. Normalt ser vi Emma Stone i en lidt fræk karakter med ben i næsten, men hendes frisure viser en mere chik side af hende med langt, bølget pagehår. Foto: Shutterstock.

Selena Gomez

Selena Gomez portræt

Den tidligere Disney-stjerne har mange gange vist sig med smukt langt hår, men her har hun valgt at klippe det ved skuldrene i en smuk Kleopatra-efterligning og friseret det med glattejern og midterskilning. Vi kan rigtig godt lide denne form for kort hår! Foto: MEGA.

LÆS OGSÅ: Hårguide: Sådan får du det perfekte saltvandslook

Kort hår: Mullet

En korthårsfrisure, der er ved at gøre comeback i kendisland, er 80’er-frisuren mullet, som ellers ikke har været en stor spiller herhjemme. Det er en type kort hår, hvor du klipper det forreste kort, og lader det bagerste være skulderlangt.

Miley Cyrus

Miley Cyrus portræt

Mullet-frisuren har fået en revival, da Miley Cyrus, en anden Disney-stjerne, som i den grad har lagt Disney-pigen bag sig, klippede håret i starten af 2020. Vi har set Miley med næsten alle de frisurer, der findes – fra lange, brune country-lokker til ultrakorte isblonde ”frikadeller” på hovedet. Og nu rocker hun altså en mullet. Foto: MEGA.

Kort hår: Den modige

Mange siger, at du skal prøve ikke bare at få kort hår, men at barbere dig skaldet mindst én gang i livet, bare for at se, hvordan det ser ud. Det er ikke sikkert, det er noget for dig – og det er helt forståeligt, at det er et liiidt for stort skridt at smide hele hårpragten. Ikke desto mindre kan resultatet blive sindssygt flot, hvis du har modet.

Cara Delevingne

Portræt af Cara Delevingne

Model og skuespiller Cara Delevingne har haft mange frisurer, både langt og kort hår, og denne helt tætbarberede af slagsen er ikke helt dum til hende. De markerede øjenbryn og den mørke læbestift giver hende et helt specielt androgynt look, som passer sammen med både et råt outfit, men også en smuk gallakjole, som hun ses i her. Foto: MEGA.

Find endnu flere frisurer med kort hår her:

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_3.png

Læs også