håropsætning
Skønhed

Håropsætning: Få inspiration til 12 frisurer med opsat hår

17. juni 2020
af Redaktionen
Foto: Shutterstock. Udgivet første gang den 17. februar 2015.
Snoet, flettet eller donutknold? Når det skal være rigtig festligt, så er opsat hår altid en vinder – og håropsætning kan gøres på mange måder! Her får du inspirerende billeder og trin for trin-guides til håropsætning.

Måske har du altid løst hår til fester – eller måske er du typen, der altid har det opsat i en klemme? Det kan også være, at du simpelthen er ved at løbe tør for ideer til, hvordan du bedst sætter håret op. Det kan være svært at finde på en nye og spændende opsætning af håret hver dag.

Heldigvis er der hjælp at hente!

I denne artikel finder du helt sikkert inspiration til smukke håropsætninger, der kan pifte ethvert outfit op og gøre dig til ballets dronning.

Du har måske været på nettet og søge efter håropsætninger, som ser ud til at være alt for besværlige ud at lave. Frygt ikke – her er der både nemme og mere avancerede udgaver af opsat hår, men som alle sammen er rigtig flotte.

Håropsætning: 12 smukke frisurer med opsat hår

Vi har samlet en masse inspirerende billeder og trin for trin-guides til, hvordan du nemt kan lave en flot håropsætning. Er du til knold, krøller eller fletning – og har du kort, skulderlangt eller langt hår? Skal det være en håropsætning til hverdag eller fest?

Mulighederne er mange, og uanset hvad dit udgangspunkt og formål er, så er vi sikre på, at du kan finde ideer til en håropsætning herunder eller i galleriet med opsat hår, som du kan lade dig inspirere af.

Håropsætning med snoet hår og løst hår

Håropsætning og nemt hår til hverdag

En klassisk håropsætning, der er perfekt til dig med langt hår. Modsat mange andre håropsætninger kræver denne frisure ikke så meget, og den fungerer både til hverdag og til festlige lejligheder!

Lav et par stramme snoninger i hver side af dit forreste hår, saml dem bag på hovedet i en elastik, og lad resten af håret falde blødt ned under.

Det giver et enkelt, men elegant udtryk, som kan bruges på mange forskellige måder i forskelligt hår.

Prøv at krølle håret under for en mere festlig stemning, eller hold det glat og fint.

Håropsætning og nemt hår til hverdag

Her kan du se en trin for trin-guide til, hvordan du laver en smuk opsætning med snoet hår. Som på billedet kan du sætte en sløjfe, et spænde eller en blomst fast ved elastikken.

Håropsætning og nemt hår til hverdag

Her kan du se et andet eksempel på, hvordan du kan lave en smuk og enkel frisure med snoet hår.

Smuk håropsætning med fletning i nakken

Se her hvordan du laver den smukkeste håropsætning med en fletning i nakken

Med lidt fingerfærdighed og træning kan du lave en fantastisk flot håropsætning med en imponerende fletning i nakken. Det ser bare lige dét mere elegant ud, og det kan sagtens gøres skødesløst og tilfældigt, så du kan bruge det til hverdag såvel som til fest.

Der er flere måder at flette på, hvis du gerne vil have fletninger i nakken. Du kan flette en fletning i hver side, krydse dem henover baghovedet og sætte dem fast med hårnåle. Eller du kan udfordre dig selv lidt mere og følge guiden nedenfor.

Håropsætning: Følg denne guide med fine fletninger i nakken

Håropsætning med fletninger og valk – eller donut

Ved hjælp af en valk eller donut kan du lave en smukkeste håropsætning i form af en knold med fletning

Her ser du trin for trin, hvordan du nemt og hurtigt laver opsat hår med en valk.

De tider, hvor en lige knold var ekstremt svær at få til at sidde, er ovre. En valk – også kaldet en hårdonut – er et mirakelmiddel, når du skal opsætte håret i en smuk, stilfuld knold.

Den fås i mange forskellige størrelser, så du kan få en, der passer lige præcis til dit hår. De kan købes både hos Matas, i Normal, i supermarkeder og mange andre steder.

Du laver en hestehale det sted på hovedet, hvor knolden skal sidde, og så trækker du hestehalen gennem valken. Fordel håret, som du vil have, det skal sidde, men så det dækker valken. Det kan enten være stramt i ægte ballerinastil, som på billedet, eller løst, så du får et lidt mere casual look. Når du sætter håret op i valken, så sørg for at tage en tot fra, som du bagefter kan flette og lade gå rundt om knolden for en kunstfærdig finish. Sæt håret fast med en elastik eller hårnåle og lad fletningen gå rundt om knolden.

Hvis du ønsker et helt stramt udtryk, kan du sætte hårnåle rundt om knolden for at holde hårene fast, men lad gerne et par hår stritte ud, og gå efter et mere tilfældigt look. Begge dele er smukke, så det kommer an på ønsket udtryk og hårets længde.

Håropsætning med fletninger – uden donut

Du kan selvfølgelig også lave ovenstående frisure uden valken. Så laver du en hestehale det sted på hovedet, hvor du vil have, knolden skal sidde. Husk, at jo mere voluminøst, håret er, jo lettere er det at få det til at sidde – og så holder det meget bedre.

Derefter deler du håret op i to totte, den ene lidt større end den anden. Lav en pjusket knold af den største tot hår, og flet derefter den anden for at lade den gå rundt om knolden. Træk gerne et par hår ud for at gøre frisuren endnu mere pjusket.

Donutknold: Opsat hår med valk og hårbånd

Drømmer du om den perfekte donut-formede knold, men stadigvæk med et rodet look, så er dette den perfekte håropsætning, du nemt selv kan lave. Ligesom med den forrige frisure med valk, skal du her have fat i en donut til håret.

Igen fordeler du håret, så det dækker valken, gerne på en lidt rodet måde. Sæt håret fast med en elastik eller hårnåle.

Kombiner din knold med en smuk scrunchie, et hårbånd eller et tørklæde bundet om valken for en håropsætning med et romantisk look.

Håropsætning med fransk fletning

Sådan fletter en fransk fletning og skaber en smuk håropsætning - følg videoguiden

En håropsætning, der kræver lidt snilde og teknik, er den franske fletning. Det er dog en fantastisk frisure til langt hår og fungerer godt til bryllup og fest.

Flet den skødesløst, så kan du også bruge frisuren til hverdag. Den kan også pyntes med små fine hårnåle og andet pynt.

Håropsætning med en fletning, der fører op til en knold

Se her, hvordan du skaber en smuk håropsætning, hvor en fransk fletning fører op til en knold

Der er mange muligheder for at kombinere flet og knold. Her fører en diskret fransk fletning op til en skødesløs knold og løfter looket helt enormt. Se i guiden ovenfor, hvordan du laver denne smukke frisure.

Håropsætning med sildebensfletning

Her får du vores videoguide til, hvordan du fletter en sildebensfletning i en smuk håropsætning

Sildebensfletningen er fantastisk til at give et skødesløst og romantisk look. Men det er en kringlet størrelse at aflure, så vi har samlet en lille guide til, hvordan du fletter den. Se både vores lette steps til sildebensfletningen samt videoguiden nedenunder. God fornøjelse!

Lav en midterskilning, og fordel en smule glansgivende stylingcreme i håret.

Stryg håret over til den ene side, og del det op i to lige store totter. Del dem op i to igen, så du ender med i alt fire totter. Flet skiftevis de yderste totter hen over hinanden.

Sørg for at holde fletningen stram, så du til sidst kan hive selve det flettede hår lidt fra hinanden for at give fylde. Fortsæt til spidserne, saml med en lille elastik til sidst, og vikl en hårtot rundt om elastikken. Voila – der har du det færdige resultat med en smuk og elegant sildebensfletning.

Du kan flette sildebensfletningen præcis lige så stram eller løs, som du ønsker. En løs giver et tilfældigt, rodet look, hvor den stramme giver et mere enkelt udtryk.

Her finder du vores nemme videoguide til, hvordan du fletter en smuk sildebensfletning.

Håropsætning med fletning over hovedet

Flettet pandehår er en god måde at få håret væk fra ansigtet på - og det ser fantastisk ud - se her hvordan

En elegant fletning, der placeres hen over hovedet. Begynd foran og flet en fransk fletning skråt tilbage over hovedet. Sæt den fast med hårnåle eller et smukt spænde. Du kan sagtens dekorere den med fine spænder, blomster, eller hvad du kan finde på - eller om du bare kører den helt natural.

Du kan også begynde i siden og flette en fransk fletning tværs over panden. Har du pandehår eller tykt hår, kan du med fordel flette det, og sætte det fast i siden på samme måde som med en lang fletning, så du kan få håret væk fra ansigtet. Det er en romantisk frisure der samtidig er velegnet til bryllup, barnedåb, konfirmation og andre festlige lejligheder. Kun fantasien sætter grænser.

Halvt opsat hår med valk og halvt løst hår

En valk eller donut kan bruges til at lave halvt opsat hår med en fletning omkring

I stedet for at sætte alt håret op i en knold med en valk, kan du lave halvt opsat halvt løst, og lave en fletning rundt om knolden. Det er en frisure der er perfekt til hverdag, men som også sagtens kan bruges til festlige lejligheder.

Fletninger med blomster

Blomster i fletninger ser fantastisk ud - se her hvordan du gør

For en sommerlig og romantisk frisure kan du hurtigt flette dit hår og sætte små blomster, spænder eller perler fast i fletningen. Denne frisure fungerer også fantastisk til en sommerfest.

Læs også