Elektrisk hår - eksperten guider dig til de bedste løsninger
Skønhed

Med et særligt trick kan du tæmme dit elektriske hår

19. oktober 2021
af Julie Kraase Brandt
Foto: Mark Burnett/Photo Researchers/Ritzau Scanpix
Er du træt af slidt, fladt og elektrisk hår? Få frisørens bedste bud på, hvad du slipper af med det elektriske hår.

Årsag til elektrisk hår

Når håret mangler fugt, er det i højrisiko for at “puffe op”, det, vi kalder elektrisk hår.

Tørt hår bliver altså lettere statisk elektrisk.

Tilsættes vinterens lave luftfugtighed, den knastørre radiatorvarme indendørs og din omgang med huer og striktrøjer i kunststoffer, og du har den mest effektive elektricitets-cocktail.

Sådan slipper du for elektrisk hår – ifølge eksperten

– Det værste, du kan gøre, er at glemme at pleje håret. Der skal fugt, fugt og atter fugt til for at undgå, at det bliver elektrisk, forklarer frisør Daniella Dif fra Salon Palma i København.

Fugten kan være fra alt fra balsam til en leave in-kur eller en hårmaske.

Har du dage imellem dine hårvaske, er det gamle trick med at tæmme elektrisk hår med hårlak på børsten, før du friserer igennem, stadig et godt trick, men er du taget afsted hjemmefra, når udfordringen opstår, anbefaler Daniella Dif de såkaldte anti-frizz-sheets (fra bl.a. hårmærket OUAI):

– Man kan måske kalde det en "nyfortolkning" af tricket med lak på hårbørsten. Det er små servietter, som du kører på håret uden at gnide, og som på den måde fjerner det statiske eller krusede udseende på håret.

– Det er væsentlig mere handy at have dem med on the go end en hårbørste og hårlak!

Fordi friktion skaber elektricitet, kan det også hjælpe at sove med et hovedpudebetræk i silke frem for bomuld, råder frisøren.

Elektrisk hår - løsning

– Silke har en glat overflade, som mindsker den friktion, og modsat bomuld, der suger fugt fra håret (og huden i øvrigt), så suger silke ikke den gode fugt. På den måde skaber du gode betingelser for, at håret ikke gnides eller udtørres unødigt.

Gør-det-selv: Undgå elektrisk hår

Ud over masser af fugt dagligt, at udskifte bomuldshovedpuden med en i silke og at undgå tøj i syntetiske stoffer kan du med fordel gå efter en flad paddle brush, der lægger håret ned og generelt er den bedste til at frisere håret glat og fri for knuder med.

Og drik så masser af vand – det er altid en god idé for alle kroppens processer.

Kilde: Samvirke, Indeklimaportalen.dk

Læs også