hårpynt
Skønhed

Hårklemmer og andet hårpynt: Sådan pynter du dit hår

17. december 2020
af Redaktionen
Foto: Shutterstock. Udgivet første gang den 17. december 2014.
Med den rette hårklemme kan du nemt og hurtigt få en smuk frisure uden at gøre særlig meget. Her får du inspiration til, hvilken hårpynt du skal vælge, og hvordan du styler det til både hverdag og fest.

Ender du ofte med at have den samme frisure hver dag, og synes du det begynder at blive en smule kedeligt?

Bare rolig, vi er mange andre der deler præcis samme frustration – og derfor kan du i denne artikel lade dig inspirere af en række forskellige frisurer med flot hårpynt.

Hårklemmer hitter for vildt lige nu - og med god grund! Det er den perfekte måde at pifte et outfit op på, og få håret væk fra ansigtet på en elegant og nem måde.

Her i artiklen får du forslag til steder, du kan købe hårpynt, og lade dig inspirere af det store masser af eksempler på fantastisk hårpynt.

Få ideer til, hvordan du nemt sætter håret op med hårpynt og styler dit hår til hverdag og fest.

LÆS OGSÅ: Kort hår: Få inspiration til din korthårsfrisure

Inspiration: Hårpynt til dig

Der er jo i virkeligheden ingen grænser for, hvad man kan benytte som hårpynt. Men nogle vil nu nok argumentere for, at der er nogle ting, der er mere velegnet end andre.

Nogle af de mest gængse typer hårpynt er f.eks. scrunchies, elastikker, spænder, hårklemmer, hårnåle, donut eller valk, hårbøjler, tørklæder og hårbånd. Nogle putter også blomster, fjer, perler og glimmer i håret.

Uanset om du er til det simple, det eksklusive, det antikke, eller hjemmelavet hårpynt, så er der gode shoppemuligheder for dig. Vi har fundet er nogle butikker, der alle sælger forskellige typer hårpynt. I Danmark er nogle af de populære brands, der sælger hårpynt, Maanesten, Pico og Glitter, men du kan naturligvis finde masser af smukke spænder, scrunchies og klemmer i små butikker eller kæder som Monki, Asos, & Other Stories, m.m.

Hårpynt som spænder, hårklemmer og elastikker kan du få inspiration til at bruge her.

Videoguide: Sådan sætter du håret op med en hårklemme

Det kan være lidt tricky at finde ud af, hvordan man bedst bruger hårklemmen til at skabe en smuk frisure. Her får du en videoguide til, hvordan du sætter håret op med hårklemmen - på fem forskellige måder. I vores samling af inspirerende billeder nedenfor kan du finde eksempler på fine klemmer og på andet hårpynt, som helt sikkert passer præcis til dig.

Rodet knold med scrunchie og spænde

Du behøver ikke udelade et dekorativt spænde, blot fordi du også sætter håret op med en stor scrunchie. Jo mere hårpynt, jo bedre - og det er vi glade for! Find spænder og scrunchie her.

Stor hårklemme

En hårklemme - eller en hair claw - er et stort spænde, som du klemmer rundt om en stor tot hår. Hårklemmer er fantastiske til at samle håret på en tilfældig måde, hvis du er på vej ud ad døren, eller hurtigt skal have håret væk fra øjnene. Find hårklemmen her.

Knold med muslingespænder

Spænder formet som muslingeskaller er blevet utroligt populære, og du kan bruge dem på mange måder. Her er fire placeret i hver sin side af en knold, så frisuren bliver fastholdt på en elegant måde. Find muslingespændet her.

Knold med hårklemme i siden

Hårklemmen er et skønt redskab til hurtigt at sætte håret op, uden at det skal være alt for besværligt. Men den kan også bruges på denne måde. Sno dit hår op i en smuk knold, og brug så klemmen til at fæstne knolden i den ene side. Find hårklemmen her.

LÆS OGSÅ: Håropsætning: Få inspiration til frisurer med opsat hår

To diskrete spænder i siden

For en nem og hurtig frisure kan du sætte to spænder over hinanden i den ene side af håret. Find spænderne her.

Lille hårklemme

En hårklemme kan bruges til at samle al håret, men du kan også samle en lille smule af håret og lade resten hænge løst, som her på billedet. Find hårklemmen her.

Krystalspænde

Går du efter at skille dig ud med et lidt mere festligt spænde, så gå efter et spænde, der har form som noget sjovt eller smukt, som dette spænde, der er formet som krystaller. Køb krystalspændet her.

Månespænde

Et andet formet spænde er dette fra Maanesten, som er formet som en måne. Brug det til at pifte en hestehale eller en knold op, eller sæt det i siden, hvis du har en travl dag. Find det her.

Hårelastikker med tulipaner

Sjove elastikker i håret gør altså bare dagen lidt sjovere - og spreder med garanti godt humør på din arbejdsplads. Her er hårelastikkerne dekoreret med små tulipaner i forskellige farver og sat i en sildebensfletning. Find dem her.

LÆS OGSÅ: Hårtørrer-guide: Inspiration til sund føntørring

Hårspænder i siden

Hårspænder behøver ikke have en masse lir - det er også sødt med et par spænder i siden, som er enkle og fine. Få spænderne her.

Fletning med muslingespænder

Et spænde kan bruges på mange måder. Her bruges muslingespændet til at lukke en fletning. Få spændet her.

Spænde med sløjfe

Den gammeldags sløjfe er tilbage, og den er både elegant og smuk at sætte i håret. Her er den i form af et spænde, som hurtigt og let kan sættes i håret. Find det her.

Skjul lokkerne med en bøllehat

Vi kender alle følelsen af en dårlig hårdag, og i det tilfælde er vinterhalvåret skønt, fordi vi kan gemme vores fedtede lokker under en stor strikhue. Men hvad gør vi om sommeren? En bøllehat er en fantastisk løsning - og selv hvis vi ikke har en dårlig hårdag, kan en bøllehat redde et kedeligt outfit. Find denne fantastiske én af slagsen her.

Hårnåle

Har du nogle simple hårnåle, kan du skabe et sejt look ved at placere dem, så de krydser hinanden, ligesom her.

Stor scrunchie

En scrunchie er en stor elastik kendt fra 80'erne, som er kommet tilbage de seneste år. Her er en smuk én af slagsen i mesh med broderede blomster. Køb den her.

Flere elastikker og en scrunchie

Elastikker ned ad hestehalen giver et elegant look, og for at gøre det lidt mere spændende, kan du sætte en scrunchie øverst, som her. Find elastikker her.

Scrunchie og fine spænder i siden

En knold i nakken er hurtig og nem at samle, men du kan let pifte den op med en scrunchie og et par flotte spænder. Find spænder og scrunchie her.

Hårbøjle

En hårbøjle er den letteste måde at sætte håret på, og der findes et hav af flotte hårbøjler derude. Her er smukke Oh Land med en hårbøjle fra Pico. Du kan finde den her.

Spænder med similisten

Blot to enkelte spænder kan virkelig pifte et outfit op. Her er et stort og et lille, som kan sættes ved siden af hinanden. Få dem her.

LÆS OGSÅ: 25 stilfulde kvinder med pandehår

Enkle hårklips

To enkle hårklips kan sagtens bruges til at køre noget af håret tilbage i en tilfældig opsætning, mens resten hænger løst. Få hårklipsene her.

Fletning og hårklemme

En mellemstor hårklemme kan bruges som substitut for en elastik i en fletning, som her, hvor den hvide klemme passer godt til det mørke hår. Find den her.

    Læs også