https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/august/test-af-stylere-kroellejern-glattejern.jpg
Skønhed

Krøllejern, glattejern og andet dullegrej - vi anmelder

29. juli 2013
af Ahnline, Marie Madsen og Maria J. Bebe
Foto: Shutterstock og PR
Vi har testet 5 stylere til dit hår: hårtørrer, glattejern, krøllejern og en børste imod elektrisk hår. Se dommen her.

Q har testet forskellige redskaber til dit hår heriblandt et krøllejern, et glattejern, hårtørrer og en hårbørste mod elektrisk hår. Få dommen herunder:

Krøllejern: NEMT OG HURTIGT

HVAD: Remington har lanceret Keratin Therapy Pro Curl krøllejern, der har en keramisk belægning. Det skal sikre fine krøller med et sundt udseende. Dette krøllejern opvarmes på omkring 30 sekunder, hvilket er super smart, og så kan krøllejernet indstilles på forskellige varmegrader - en praktisk foranstaltning, da fine hårstrå ikke behøver nær så meget varme som et kraftigt hår.

HVORDAN: Krøllejernet er udformet på klassisk vis med en lang klemme, som holder håret fast, når det er snoet rundt om den opvarmede "pind". Jeg prøvede krøllejernet med nogle forskellige temperaturer, men undgik at skrue helt op. Alligevel skulle der ikke mere end omkring fem sekunder til, før jeg havde en helt perfekt krølle. Husk i øvrigt at lade håret køle helt af, før du evt. reder det igennem eller tilfører stylingprodukter.

DOMMEN: Det her krøllejern er bestemt et effektivt redskab! Det er nemt og hurtigt, og der er faktisk ikke de store kritikpunkter. Fordi det går så hurtigt at forme hver hårtot, undgår du at udsætte håret for alt for meget varme, som slider en hel del på håret (husk i øvrigt at bruge et varmebeskyttende hårprodukt, inden du går i gang!) Ledningen på det her krøllejern er tilpas lang, og den er monteret således, at den kan dreje frit rundt, så du slippet for den klassiske, snoede ledning, der hurtigt kan blive vældig irriterende. Den bedste feature ved det her krøllejern er dog helt klart, at man selv kan bestemme, hvor varmt det skal være - det giver en god følelse. Er du nybegynder, kan det være en god idé lige at øve bevægelsen, mens dit krøllejern er koldt, da du ellers nemt kommer til at brænde nallerne eller give håret for meget varme, hvis du fedter med en enkelt hårtot for længe. Looket, du får ud af det her krøllejern, er meget stylet - a la slangekrøller - så er du til et mere rodet look, skal der arbejdes lidt med håret efterfølgende, hvilket sagtens kan lade sig gøre, da der er god hold i krøllerne.

QQQQQ 5 ud af 6

Keratin Therapy Pro Krøllejern - Pris: 232 kr.

Glattejern: Særdeles effektivt

HVAD: Remingtons Keratin Therapy Pro glatejern har keramiske keratinplader og en sensor, der måler fugtniveauet i håret og automatisk indstiller temperaturen derefter. Ifølge producenten beskytter keratin-glattejernet håret op til 57 % bedre end et standard Remington glattejern - og så tager det kun 15 sekunder at få temperaturen op på de rette varmegrader.

HVORDAN: Nu skal det jo ikke være nogen hemmelighed, at glattejern, efter min mening, er megadyre, så det var ikke uden en vis portion skepsis, at jeg tog Remingtons Keratin Therapy Pro glattejern med hjem til testning. Som småbørnsmor har jeg ikke ligefrem oceaner af tid om morgenen, så et morgen-skønhedsritual må under ingen omstændigheder tage længere end 20 minutter. Nuvel, første test 'var varm op tiden', som Remington angiver til 15 sekunder, og jeg skal da lige love for, at det gik hurtigt med at nå den rette temperatur. Faktisk gik det så hurtigt, at jeg nåede at brænde min finger noget så eftertrykkeligt, fordi jeg lige skulle mærke, om varmen var ved at være der, da der var gået 10 sekunder. Anden testpunkt er effektiviteten, og også her var Remington Keratin Therapy overraskende effektivt. Allerede efter kun en glatning var håret glat og blankt, og selv genstridige hvirvler, som jeg har en del af, lå helt tæmmede og flade efter kun 1-2 gange. Det var også ret let at komme hele vejen rundt og nå det bageste hår i nakken, uden at ledningen kom i vejen, så evnen til at manøvrere har glattejernet også. Alt i alt tog glatningen af mit skulderlange hår 7-8 minutter og jeg vil ikke udelukke, at jeg med mere træning kan klare det endnu hurtigere.

DOMMEN: Et virkelig brugervenligt, effektivt og prisvenligt glattejern! Der er rigtig 'god value for money' i denne model, og det virker også overraskende skånsomt for håret. Nu er glattejern pr. definition ikke ligefrem designerobjekter, men dette her ser også ganske tilforladeligt ud med en vis tyngde, der giver en kvalitetsfornemmelse, og den medførende opbevaringspose er også i den mere acceptable ende af skalaen. Eneste lille bemærkning, og det handler såmænd ikke om apparatets funktionalitet, er at det lynhurtigt bliver meget varmt. Så hold fingrene fra glattefladen og brug i stedet indikatorlampen på selve glattejernets front til at tjekke, om temperaturen er i orden.

QQQQQQ 6 ud af 6

Keratin Therapy Pro Glattejern - Pris: 699 kr.

Se flere tests af glattejern har

Hårbørste: INGEN ELEKTRICITET

HVAD: Braun har lanceret en hårbørste til kvinder., der lover øjeblikkelig glans og glathed - bare ved et tryk på en knap. Braun Satin-Hair 7 er 100 % bærbar, bekæmper kruset hår og hvis dit hår er meget elektrisk skulle det også fjerne det. Dit hår vil se skinnende ud og føles glattere med denne nye ion-teknik, hvor aktive ioner går ind og danner en 'halo' omkring dit hår, så snart du børster det.

HVORDAN: Det er meget simpelt, hvis dit hår er meget kruset, elektrisk eller generelt bare trænger til en gennem redning og lidt glans, tænder du for knappen og wupti skulle det være fikset.

DOMMEN: Der hvor de specielle effekter fra børsten skulle sige at have stor indflydelse, virkede det kun tydeligt ved elektrisk hår. Der kunne man mærke, at det var som om at hårene lagde sig. Børsten er desværre ret stor og klodset. Børsterne er helt ekstremt tykke og hårde og er mere egnet til en hestemanke end menneskehår. Hvilket gør, at selvom ion-effekten virkede, ville den være ubehagelig at bruge.

QQQ 3 ud af 6

Braun Satin Hair Brush 7‎ - Pris: 399,-

Hårtørrer: LYN-TØRING

HVAD: Denne hårtørrer fra Remington er en kraftfuld en af slagsen. Ligesom det krøllejern, vi testede, har den indbygget forskellige funktioner, som man kan justere alt efter, hvor varm og kraftig en "luftstråle" man ønsker. Der er 3 varme funktioner og 2 hastighedsfunktioner, og en kold-luft-funktion. Med til denne hårtørrer hører en 7mm tynd koncentrator, 11mm koncentrator og en diffuser.

HVORDAN: Der er ikke mange fiduser til denne hårtørrer. De forskellige funktioner er nemme at finde ud af, om man er til koldtørring af håret, den effektive, med fuld kraft eller lidt mindre kraftfuld. Hvis man har krøller eller har brug de to koncentrator til glathår, er du altså også helgarderet til det, og de er nemme at skifte.

DOMMEN: Hårtørreren fungerer ganske godt, og den er meget effektiv, og håret bliver hurtigt tørt. Men det tager lige lidt tid at vende sig til den kraftfulde luftstråle, og jeg var i hvert fald nødt til at sætte hastigheden ned. Den kunne måske godt have brugt en hastighedsindstilling mere, i den mildere ende. Det er en stor hårtørrer, og den er ret tung at holde. På grund af dens hastighed og kraftfulde varme larmer den desværre ret meget, og det virker lidt voldsomt, når man tænder den. Men har man travlt og skal det bare gå lynhurtigt, er det et godt valg.

QQQ 3 ud af 6

Keratin Therapy Pro Hårtørrer - Pris: 549,-

Hårtørrer: Fiks rejsehårtørrer

HVAD: Brauns lille fikse sag af en rejsehårtørrer har flere fordele; den er lille, den er let, og kan let passe ind i rejsetasken. Og så er den ganske effektiv trods prædikatet "rejse".

HVORDAN:
Mit skulderlange hår går fra at være sjaskvådt til gennemtørt på omkring fem minutter, og mere er der ikke tid til om morgenen, så set ud fra det perspektiv, kan man sagtens bruge den som hverdagshårtørrer, hvis man ikke har for langt og kraftig hår. Har man længere hår end skulderlangt, vil jeg dog anbefale, at man vælger en hårtørrer med mere kraft.

DOMMEN: Man kan godt mærke, at volumen ikke er lige så kraftig, som på nogle af "state of the art" modellerne, men prisen taget i betragtning giver det også mening. Alt i alt et ganske glimrende produkt til meget rimelige penge.

QQQQ 4 ud af 6

Braun rejsehårtørrer, Satin-Hair 1 Dryers - Pris: 219,-

Få den store hårtørrerguide med tips og tricks til en god føntørring

Læs også