https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/billeder-2015/marts/miniglattejernp.jpg
Skønhed

Test af mini glattejern: Her er de bedste til ferien

9. marts 2015
af Redaktion
foto: PR & All Over Press
Skal du ud og rejse eller på en forlænget weekend, og vil du have glattejernet med, så kan du spare plads ved at købe et mini glattejern.

Sommerferien nærmer sig, og selvom kuffertpladsen er trang, kan du sagtens tage dit glattejern med på rejsen. Vores skønhedsanmelder Eva tester rejseglattejern, og afslører her hvilket et af slagsen, hun anbefaler dig at bruge.

HH Simonsen mini pocket glattejern


Glattejernet fra HH Simonsen i den lilla version er et smart lille glattejern. Det er handy, er fint at kigge på og rart at holde i hånden. Det er rundt på spidsen ved glattefladerne og gør det dermed ikke bare til et smart glattejern, men gør det også muligt at anvende til at lave fine bløde krøller.

Glattejernet er i plastik, og det får det måske til at se lidt billigt ud, men det fungerer optimalt. Og med en varme på 200 grader er det også rigtig godt at glatte med. HH Simonsen har desuden været smarte og ladet ledningen sidde så den kan bevæge sig med rundt, på den måde sikre man at man ikke også skal kæmpe med ledningen.

Til gengæld er tænd/sluk knappen placeret så det er lidt besværligt at komme til med pølsefingre, men bortset fra det, er det en rigtig god glatte oplevelse!

Køb glattejernet her

OBH Nordica mini glattejern


Her er min absolutte favorit: glattejernet fra OBH Nordica! Det er bare godt. Det er smart at kigge på i sort metal og ser ud som om det holder længe, selv ledningen er ekstra lækker. Glattejernet har keramiske plader, som alle frisører anbefaler, og det får glattejernet til at glide perfekt igennem håret.

Pladerne opnår en temperatur på 185 grader, og uden at vide noget som helt om det i øvrigt, så er det 15 grader under de to glattejern fra HH Simonsen, og det må da være mere skånsomt for håret med de lavere temperaturer..

OBH Nordica har designet en holder som glattejernet kan opbevares i og ledningen kan fastmonteres hertil, det er ikke vanvittigt smart, men det holder da sammen, så man ikke får viklet ledningen rundt om alt sit habengut. Glattejernet fra OBH Nordica skal have 5 stjerne for at være et ganske fornuftigt alternativ til et almindeligt glattejern!

Køb glattejernet her

Babyliss


Mit lange hår, som oven i købet har det med at krølle, specielt gevaldigt i baghovedet kræver et godt glattejern, hvis det skal være helt glat. Derfor er de små rejseglattejern kommet på noget af en prøve, og selvom de andre glattejern i testen rent faktisk har klaret sig temmelig godt, så kunne glattejernet fra Babyliss ikke magte opgaven på lige fod.

Det er ellers smart at se på i det sorte design og virker rimelig rustikt i metal. Jeg havde det med på en tur til Berlin i påsken, for det er jo på rejser at disse "transportable" glattejern er en absolut fordel, men jeg måtte opgive at glatte hele håret, da hverken min rejsekammerat eller jeg selv havde tålmodighed til at vente på, at lokkerne blev glattet helt ud.

Glattejernet fra Babyliss har desuden den ulempe at det også bliver varmt på den forkerte side af pladerne, så man skal passe på ikke at brænde nallerne, mens man tålmodigt fører det igennem utrolig små totter hår. Det bedste ved dette glattejern er, at det kommer i en smart penalhusagtig indpakning, så det er let at holde styr på både glattejern og ledning, men det er desværre det jeg bedst kan lide ved det.

Køb Babyliss glattejern her

Køb glattejern her

Læs også: Q tester ghd glattejern

Læs også