https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/januar/2013-5-blowdry-p.jpg
Skønhed

5 tips til at få det bedste ud af din hårtørrer

12. marts 2015
af Marlene Kronborg, Line Munkholm, Franciska Dirchsen, Ahn Line Woo Shing Hai
Foto: shutterstock
De fleste af os har en hårtørrer – men ved du egentlig, hvordan den bruges optimalt? Ved hjælp af nogle få tricks kan du bevare håret sundt og smukt og samtidig komme hurtigere ud af døren.

Ejer du en hårtørrer, men har du aldrig undersøgt om det findes smarte måder at bruge den på, så man kan få det bedste ud af sit hår? Der er nok en god chance for, at du kan nikke ja til det.

En hårtørrer er, som du ved, perfekt til at få tørret håret hurtigt efter et bad. Men en hårtørrer er også essentiel når det kommer til styling af håret, hvad end det f.eks. er til at skabe mere volumen eller et flot fald i lokkerne.

Læs med herunder hvor du får 5 gode råd til, hvordan du kan bruge din hårtørrer og få det meste ud af den. Overvejer du at købe en hårtørrer kan du se vores hårtørrer test sidst i artiklen, hvor vi har sammenlignet forskellige af markedets hårtørrer, og fortæller dig hvilken en der er bedst i test.

5 tips til at bruge hårtørrer

1. Tør med hårene
Vend altid næbbet på føntørren nedad, så du tørrer håret med skællagene og ikke mod. Det skaber et sundere og mere glansfuldt hår.

2. Skab volumen med en hårtørrer
Vil du ikke blot have glat og blankt hår, men også volumen, kan du bruge en volume-mousse, som du påfører vådt hår i både længder og ved hårrødderne. Vend hovedet nedad og føntør - på den måde tvinger du hårrødderne til at 'løfte' sig, så håret syner mere voluminøst, når du retter dig op igen.

3. Vil du have glat hår eller fald i?
Skal du give dig selv en god blow dry, er en rundbørste med en keramisk belægning et uundværligt redskab. Kør børsten igennem en tot hår, så håret ligger oven på børsten og lad føntørrerens næb følge bevægelsen nedad. Ønsker du et look med fald i håret bruger du børsten og varmen til at 'forme' håret. Det kræver lidt øvelse, men bruger du lidt tid på det, vil du se en tydelig forskel.

4. Start med varm luft og slut med kold
Varm luft åbner skællaget på hårstrået og gør det lettere at style. Den kolde luft lukker skællaget igen. Det er derfor en god idé at tørre håret 70-80 % tørt med varm luft, skabe det look, du ønsker, og afslutte de sidste 20 % med kold luft, så er der mere hold på håret.

5. Tør håret helt
Sørg for altid at tørre dit hår helt. Vådt eller fugtigt hår er mere sårbart end tørt. Det knækker hurtigere og er modtageligt over for eksterne skadelige påvirkninger som sol, forurening, røg m.m.

Få ekspertens tips til at bruge en hårtørrer

Køb din hårtørrer online til en god pris hos ...

Leder du efter en hårtørrer der ..

Hårtørrer test

Det kan være svært at vælge den helt rette hårtørrer når der er så mange forskellige at vælge imellem. I galleriet herunder kan du se vores hårtørrer test, hvor du får vores anmeldelser og anbefalinger til de bedste hårtørrerer på markedet.

Denne artikel indeholder affiliate-links

Læs også