https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/september/2013-38-kropsholdning-p.jpg
Skønhed

7 tips til at blive venner med din krop

31. juli 2014
af Pernille Lewinsky Kofoed
foto: Shutterstock
Der er rigtig mange kvinder, der ikke synes om deres eget spejlbillede, og der er mange grunde til, at så mange ikke synes godt om sig selv. Få 7 tips til hvordan du bliver venner med din krop.

"Det er lettere sagt end gjort, men det er muligt at nå dertil, hvor du rent faktisk føler dig godt tilpas i din krop," siger psykoterapeut Connie Kragelund. "Hvis der er noget ved din krop, som du er utilfreds med, så find ud af, om du overhovedet kan gøre noget ved det. Hvis ikke, så slut fred med det. For det, som du ikke synes om, kan lige præcis være det, der giver dig ekstra charme i andres øjne," forklarer hun.

"I stedet for at fokusere på de ting, som du ikke bryder dig om, så vend blikket mod det, som du synes om. Sørg for at tage dig godt af din krop og tale pænt til den i stedet for hele tiden at kritisere den. Kroppen leverer helt konkret din energi, og jo bedre den har det, desto bedre har du det. Din krop er faktisk det mest fantastiske redskab, du nogensinde får, men til gengæld får du kun denne ene. Pas derfor godt på den og husk, at skønhed kommer indefra. Jo mere du holder af dig selv og din krop, desto smukkere vil du virke!"

Kom i dit livs form og brug kun 15 min om dagen - se hvordan her

Her får du 7 tips der hjælper dig på vej mod en positiv kropsholdning

1. Slut fred med din krop

Er du utilfreds, så find ud af, om du kan/vil gøre noget ved det ved f.eks. at tabe dig, lave mavebøjninger, smile mere eller bruge kontaktlinser i stedet for briller. Hvis du ikke kan/vil gøre noget, så slut fred med det.

2. Flyt fokus fra de negativebilleder

Flyt dit eget og andres fokus hen på de dele af din krop, som du synes om ved f.eks. at bruge farver, tørklæder, smykker mv.

3. Drop sammenligninger med andres krop

Øv dig i ikke at sammenligne dig med andre. Vi lever i en kultur, hvor skønhedsnormen er det perfekte, og det kan få selv den mest selvsikre til at finde fejl ved sin krop. Koncentrer dig om din egen krop, ikke om andres.

> Se hvordan du undgår at grovæde og får styr på dit madur!

4. Sug kropskomplimenterne til dig

Selv om du ikke synes helt godtom dit spejlbillede, er det ikke ensbetydende med, at alle andre ser de fejl, du danner om dig selv i dit eget hoved. Når andre siger noget pænt om dig og din krop, så sug det til dig og tro på det! Du roser jo heller ikke andre uden at mene det.

5. Kropsholdning

Når du retter dig op, ser du bedre ud og føler mere energi og glæde. Det er ikke at trække maven og hagen ind og stritte med bryster og bag, for det stopper bare for det naturlige flow og følelsesliv. Nej, det gælder om at rette rygsøjlen naturligt op, så du hviler i dig selv.

6. Fejr din krop

Gør nogle ting for at fejre din krop. Forkæl dig selv med massage, spa, sauna, yoga, lækker sund mad, creme, en lang gåtur eller at blive holdt om af din kæreste. Det allermest virksomme er din intention! At du gør det for at fejre din krop.

> Q sætter fokus på brysterne - Hvor tilfreds er du med dine?

7. Hvis intet af ovenstående virker, så hel fortiden

Hvis det er for svært at få bare nogle af disse ting til at fungere for dig, er det på tide, at du får lagtfortiden bag dig, så det bliver muligt at lukke hullet og blive glad ogtilfreds! Du har kun ét liv - så få det bedste ud af det NU. Jo bedre du behandler kroppen, desto nemmere vil du have ved at acceptere den, som den er.

Læs også