https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/september/2013-36-grovade-p.jpg
Træning og kost

Sådan undgår du at grovæde

6. september 2013
af Ahn Line Woo Shing Hai
Foto: Pantherstock, Shutterstock - Kilde: Cosmopolitan
At holde sulten fra døren handler om timing – læs her, hvordan du får styr på dit madur, så du undgår, at den store sult får taget i dig.

Er du også nået der til hvor sulten spiller ind mere eller mere konstant og faktisk er lidt ude af kontrol? Så er det måske tid til at stille dit madur, så du undgår at komme til at grovæde eller små spise hele tiden. Her kan du se hvordan du gør:

> Få 8 tips til hvordan du snyder apetitten og dermed opnår et nemt vægtab

MORGENMADSpis morgenmad 30 min. efter, du er stået op, så du kan genopbygge dit blodsukkerniveau. Gængse morgenmadsprodukter indeholder vitamin B, der sætter gang i energien. Det kan dog være en ganske god idé at læse lidt på varedeklarationen, så du kan styre uden om de mange sukkerbomber, der findes på hylderne. Et alternativ er æg og et stykke groft brød. Proteinen i æggene sikrer dig en langvarig mæthedsfølelse. FORMIDDAGSom et lille pitstop inden frokost kan du med fordel sætte tænderne i et stykke frugt. Bananer er f.eks. fyldt med kalium, mens æbler og melon sikrer dig fibre og mineraler uden at vælte dit kalorieindtag. Hvis lysten er til noget mere eksotisk, kan du gå efter en kiwi, der er sprængfyldt med vitaminer, eller en papaya, der har en lindrende effekt på maven. FROKOSTDin krop er typisk klar til frokost fire timer efter, du har spist morgenmad, men undgå at falde helt ned i gear, hvilket typisk sker efter en meget tung frokost. Prøv i stedet en friskere og lettere version. F.eks. en bagt kartoffel med tun og grøntsager eller en fyldig salat med kylling. Begge måltider indeholder mineraler, som f.eks. jern, der hjælper med at holde hjernen i gang. EFTERMIDDAGNår vi går kolde om eftermiddagen, stiger trangen til noget sødt. Og det kommer næppe som en overraskelse, at du bør satse på en mere nærende snack end bagerens godter. Vælg i stedet noget, der dæmmer op for sukkertrangen. F.eks. en energi-boostende yoghurt, der er rig på kalcium. Husk dog at vælge en fedtfattig version, og at det er bedre at vælge en yoghurt, der er naturligt og ikke kunstigt sødet (hvis den overhovedet skal være sødet!). AFTENSMADForsøg at lægge dit aftensmåltid cirka tre timer efter, du har spist din eftermiddagssnack, og gå efter råvarer, der indeholder masser af vand, som grøntsager. Men også asta og supper kan være fint. For at sikre dig protein og kulhydrater er det godt at være opmærksom på at vælge supper uden store mængder fløde (det siger næsten sig selv). Spis et godt stykke groft brød til. Et nærende måltid kan også være en risret med grøntsager og f.eks. kylling eller oksekød. SEN AFTENHvis der melder sig en sult inden sengetid, skal du sigte efter noget, der er let at fordøje. Mælkedrikke tilfredsstiller din sultfølelse og gør det nemmere at falde i søvn. De sikrer dig samtidig vitamin B12. Men hvis din mave har brug for noget med mere tyngde, kan du imødekomme sulten med et par grove kiks med fedtfattig ost eller et stykke groft brød med banan.

> Læs om den nyeste slanketrend - periodisk faste, som også går under navnet 5:2 kuren

Læs også