streaming april
Se, lyt & oplev

"Orkestret" sæson to og 16 andre serier, du skal streame i april

4. april 2024
Af Claus Nygaard Petersen/vielskerserier.dk
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vi har samlet til de bedste film og serier, du skal glæde dig til i april måned.

Det er ikke helt sommer endnu, men foråret er i fuld flor, også på streamingfronten.

De helt store blockbustertitler lurer tættere på sommeren, men indtil da er der masser at komme efter.

Især den første halvdel af måneden skal nok give sved på panden, når den store streamingkabale med at skulle nå at se det hele, skal gå op i en højere enhed.

Isnende thrillers, hæsblæsende science fiction og action, tankevækkende dokumentarer, lårklaskende komedier og rørende romantiske dramaer.

Titlerne står for overskuelighedens skyld i den rækkefølge, de har premiere.

Ripley

Tom Ripley er en af de mest filmatiserede bogkarakterer i nyere tid. Siden debuten i Patricia Highsmiths roman "The Talented Mr. Ripley" i 1955 er det blevet til flere film-, serie- og radiodrama-adaptationer med den karismatiske svindler og seriemorder.

Nyeste version bliver Netflix’ Ripley, hvor Andrew Scott ("All of Us Strangers", "Sherlock", "Fleabag") spiller den navnkundige hovedrolle.

Serieskaber Steven Zaillian har skrevet og instrueret samtlige otte afsnit af miniserien, hvor vi følger Ripleys bestræbelser på at få rigmandssønnen Dickie Greenleaf (Johnny Flynn) hjem fra Italien. Men det luksuriøse liv kalder som en sirene på Tom, og han tager derfor en drastisk beslutning for at bibeholde det gode liv.

Ripley kan ses fra 4. april hos Netflix.

Sugar

Colin Farrell har efterhånden haft en håndfuld renæssancer siden Hollywood-gennembruddet for lige knap 20 år siden.

Senere på året er han aktuel i HBO-serien "The Penguin" om den kriminelle figur, som Farrell spillede i "The Batman". Men inden vi kommer til at se ham som skurk, tager han en tur i serieland som ufrivillig helt.

John Sugar (Farrell) er en privatdetektiv, der bliver sat til at efterforske Olivia Siegels (Sydney Chandler) mystiske forsvinden. Hun er barnebarn til den berømte Hollywoodproducent Jonathan Siegel, og jo mere Sugar graver i sagen, desto flere hemmeligheder dukker der op til overfladen.

Sugar kan ses fra 5. april hos Apple TV+.

Scoop

Der er nogle interviews, som går over i historien på grund af deres monumentale indhold. Talkshowværten David Frosts overraskende nærgående og dybdegående samtale med den tidligere amerikanske præsident, Richard Nixon, er et af de mest berømte eksempler.

I nyere tid har der været få så katastrofale interviews som det, den britiske prins Andrew lavede i 2019 angående sin forbindelse til den dømte sexforbryder Jeffrey Epstein.

Scoop fortæller om, hvordan journalisten Emily Maitlis (Gillian Anderson) og hendes kollegaer fik stablet interviewet med prins Andrew (Rufus Sewell) på benene, den intense tête-a-tête mellem de to og udfaldet heraf.

Scoop kan ses fra 5. april hos Netflix.

Girls State

En af de bedste dokumentarer om politik er "Boys State" (2020), hvor man fulgte unge, politisk interesserede high school-elever, da de mødes til ’Boys State’, en ugelang national sommerbegivenhed for unge drenge, hvor de kommer hele det politiske apparat igennem.

"Girls State" skildrer samme eksperiment, men med unge kvinder. Filmen har allerede høstet store roser efter premieren på Sundance filmfestivalen i januar og byder på en helt anden dynamik end instruktørerne Jesse Moss og Amanda McBaines forrige film.

Denne gang foregår det udelukkende i staten Missouri, og teenagerne går med ildhu til de politiske sager og agendaer, som var det virkeligheden, det drejede sig om.

"Girls State" kan ses fra 5. april hos Apple TV+.

Englemord

En af de mest omtalte dokumentarfilm fra dette års udgave af CPH:DOX, er Patricia Bbaale Bandaks film, hvor hun tager tilbage til fødelandet Uganda for at finde ud af, hvorfor hendes mord blev myrdet.

Instruktøren var kun to år på det tidspunkt, og hun husker derfor ikke særlig meget selv, og det er lettere sagt end gjort at få information ud af dem, som kan huske noget. For man skal ikke tale ilde om de døde, hvis man kan lade være.

"Englemord" er en film om familie og moderskab, hvor Bandak i høj grad også reflekterer over sin egen rolle, efter at hun selv er blevet mor.

"Englemord" kan ses fra 7. april på DRTV.

What Jennifer did

Endnu en måned, endnu en true crime-titel på Netflix. Det kan være en jungle at finde rundt i, men i april har vi umiddelbart fidus til "What Jennifer Did".

Dokumentarfilmen handler om Jennifer Pan, der panisk ringer til politiet og fortæller, at nogle maskerede mænd er brudt ind i hendes hjem og har skudt hendes forældre.

I takt med at politiet undersøger sagen, viser det sig, at noget ikke helt stemmer, og de mistænker hende for ikke at sige hele sandheden.

"What Jennifer Did" kan ses fra 10. april hos Netflix.

Baby Reeinder

Netflix har alle dage været glade for historier med stalkere. Især på dokumentarfronten, hvor vi har fået den ene mere gruopvækkende fortælling efter den anden.

Med "Baby Reindeer" bliver formlen twistet lidt.

Serien i otte afsnit handler om den aspirerende komiker Donny (Richard Gadd), der pludselig får en stalker, som han ikke ved, hvordan han skal håndtere. "Baby Reindeer" er baseret på Gadds teaterstykke af samme navn og handler om den stalking, han var udsat for i virkeligheden.

"Baby Reindeer" kan ses fra 11. april hos Netflix.

Fallout

Den populære "Fallout"-spilserie har været fast inventar på gamer-scenen siden den første udgivelse i 1997. Som altid når det kommer til godt indtjenende titler i én medieform, skal de selvfølgelig konverteres til film eller serier.

"Westworld"-serieskaberduoen Jonathan Nolan og Lisa Joy er et par af hovedkræfterne bag på Prime Video-serien, hvor Genera Robertson-Dworet og Graham Wagner er serieskabere og showrunnere.

"Fallout" er en original historie, som foregår i det store "Fallout"-univers, hvor vi er i en alternativ verden, efter at en stor atomkrig har henlagt kloden i et postapokalyptisk landskab. Hovedpersonen er Lucy (Ella Purnell), der skal forsøge at overleve i det barske landskab, hvor brutale mennesker som dusørjægeren The Ghoul (Walton Goggins) huserer.

"Fallout" kan ses fra 12. april hos Prime Video.

The Greatest Hits

Musik kan ramme en på en måde, som ingen andre kunstformer kan. Det sanselige, som bliver vakt i øregangene, kan hensætte én mentalt til forskellige tidspunkter i livet, hvor lige netop den sang spillede.

Det er dét, som er udgangspunktet for Ned Bensons film "The Greatest Hits". Harriet (Lucy Boynton) har mistet sin kæreste Max (David Corenswet) i en bilulykke og er fuldstændig knust. Selv om hun så småt forsøger at komme videre med tilværelsen, inklusiv en ny flirt (Justin H. Min), hænger savnet stadig ved.

Da Harriet så pludselig finder ud af, at visse sange vitterligt sender hende tilbage i tiden opstår et dilemma. Skal hun forsøge at redde Max eller lade fortiden være og fortsætte fremad?

"The Greatest Hits" kan ses fra 12. april hos Disney+.

Forræder sæson 2

TV 2 har netop afsløret de 18 nye deltagere i anden sæson af det populære program "Forræder"

Det startede sløjt, men første sæson af Forræder endte med at blive et must-see, hvor især Tine Gøtzsche endte med at blive alles favorit pga. sine dygtige bedrageriske evner.

Hvem der bliver seernes darling i anden sæson er ikke til at vide, men der er i hvert fald rigeligt at vælge imellem blandt det 18 personer store cast.

Et friskt bud herfra lyder på Bjarne Henriksen eller Pernille Højmark, men udeluk heller ikke nordjyske Emil Kondrup, som med sit alternative husistandsættelsesprogram "Kondrup ka’ os" har været leveringsdygtig i nogle af de mest sjove øjeblikke på TV 2 Play, de seneste to år.

"Forræder" sæson 2 kan ses fra 12. april på TV 2 Play.

Orkestret sæson 2

Danmarks suverænt bedste duo udi de komiske genrer, Rasmus Bruun og Frederik Cilius, spiller igen op til store grin og kæbetabende momenter, når anden sæson af "Orkestret" lander 12. april.

Jeppe (Bruun) er steget i hierarkiet og er nu uofficielt chef for det hele, men det får han ikke rigtig nogen respekt eller ro i sjælen ud af.

Ekskonen Regitze (Neel Rønholt) har fået en ny kæreste, og det er selvfølgelig den ulidelige Simon Elliot (Caspar Phillipson), og så flytter den evigt hidsige kværulant Bo (Cillius) ind hos Jeppe, da Bos mor bliver indlagt på hospitalet. Ny kantineordning, de evindelige fejder i symfoniorkesteret og en lind strøm af små hverdagsskærmydsler er igen omdrejningspunkt i den skarpe satireserie.

"Orkestret" sæson 2 kan ses fra 12. april på DRTV.

Franklin

Benjamin Franklin er en af de største skikkelser i amerikansk historie nogensinde, og han var et geni i flere arenaer: Politik, videnskab, filosof og litteratur, og jeg skal komme efter dig med meritter.

Derfor er det meget logisk, at Apple TV+ har givet grønt lys til en serie om dette unikum. Hollywood-veteranen Michael Douglas tager den hvide paryk på og lægger krop til Franklin.

Serien handler om de otte år, hvor statsmanden var i Frankrig og brugte en stor del af sin tid på at overbevise landet om USA's ret til at være et demokrati, uafhængigt af britisk styre.

"Franklin" kan ses fra 12. april hos Apple TV+.

The Sympathizer

Det er ikke mere end et par uger siden, at Robert Downey Jr. endelig modtog den Oscar, han har danset om det meste af sin karriere.

Derfor er timingen for udgivelsen af "The Sympathizer" intet mindre end perfekt. Det er den sydkoreanske mesterinstruktør Park Chan-wook, som sammen med Don McKellar står bag adaptationen af Viet Thanhs roman af samme navn.

Serien handler om den nordvietnamesiske spion (Hoa Xuande), som efter afslutningen på Vietnamkrigen bliver nødt til at flygte til USA. Han holder dog ikke op med sit forehavende, men begynder også at finde sig i et etisk dilemma i takt med, at han bliver gladere og gladere for sit nye liv.

Robert Downey Jr. spiller flere roller i serien, hvor det ud fra traileren ser ud til, at skuespilleren giver den fuld gas og endda lidt mere til.

"The Sympathizer" kan ses fra 15. april hos HBO Max.

A Gentleman in Moscow

Ewan McGregor er en yderst karismatisk skuespiller med evnen til at forsvinde ind i, hvad end rolle han spiller.

I "A Gentleman" in Moscow bliver han gemt under en ordentlig moustache som aristokraten Alexander Rostov, der vælger det dummeste tidspunkt at vende tilbage til Rusland fra Paris.

Med nød og næppe undgår han miste livet i Oktoberrevolutionen og bliver i stedet idømt husarrest på et hotel, mens verden udfolder sig nedenfor hans vinduer.

"A Gentleman in Moscow" kan ses fra 18. april hos SkyShowtime.

Bullshit

En af de utallige Viaplay-serier, der har været igennem en noget omtumlet udgivelsestilværelse, udkommer (endelig) hos Prime Video.

Miniserien "Bullshit" – som er instrueret af svenske Milad Alami ("Charmøren", "Når støvet har lagt sig", "Motståndaren") – handler om rockergruppen af samme navn.

I slutningen af 70'erne og starten af 80'erne er de i opposition til alt det etablerede, inklusiv de ambitiøse rivaler i Hells Angels. Marco Ilsø spiller hovedrollen som Henning Norbet Knudsen, bedre kendt under øgenavnet Makrellen, og Alba August spiller hans livs kærlighed Pia.

"Bullshit" kan ses fra 19. april hos Prime Video.

Rebel Moon – Part Two: The Scargiver

Den første "Rebel Moon" film manglede i hvert fald ikke højttravende ambitioner fra instruktør og manuskriptforfatter Zack Snyder ("Watchmen"), men udførelsen levede på ingen måde op til dem.

Nu får vi så anden halvdel af hans storladne rum-smadre-opera om oprøreren Kora (Sofia Boutella) og hendes forsøg på at redde universet fra et stort fascistoidt styre.

Det kan ærlig talt kun blive bedre end "Child of Fire", der meget overraskende føltes længere, end den rent faktisk var. Men det er en af den slags streamingfilm, man er nødt til at se, for alle kommer til at snakke om den, og hvis man skal kunne rakke noget ned, skal man se det.

"Rebel Moon – Part Two: The Scargiver" kan ses fra 19. april hos Netflix.

Dead Boy Detectives

En af Netflix' største fantasy-succeser er adaptationen af Neil Gaimans berømte "The Sandman"-tegneserie.

Nu kommer der så endnu en serieadaptation af den britiske forfatters værker, der endda foregår i det samme univers som "The Sandman". Serieskaber er Steve Yockey – som i øvrigt var forfatter på det veloplagte afsnit af Doom Patrol, hvor en variation af de døde drenge medvirkede – og handler om de to spøgelser Edwin (George Rexstrew) og Charles (Jayden Revri).

I stedet for at nyde evigheden er de to blevet tilbage på jorden, hvor de efterforsker sager, der involverer det overnaturlige. For fans af serier som "Supernatural" og den nyligt annullerede "Lockwood & Co". tegner "Dead Boy Detectives" til at være den helt perfekte erstatning.

"Dead Boy Detectives" kan ses fra 25. april hos Netflix.

Denne artikel blev første gang bragt af Vi Elsker Serier, der også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret version.

Læs også