Velkommen til feminas podcasts

Gennem tusindvis af år har mennesker opsøgt kloge koner for råd, vejledning og svar. Kloge koner med evner og indsigt – fordi de har levet et liv, fuldt og helt, med selvindsigt og åbne øjne. I podcastserien KLOGE KONER opsøger vi nogle af disse kloge kvinder for at høre deres tanker om det, der optager os lige nu.

EPISODE 1: Afhængig af kærlighed

Vi elsker forelskelsen og hylder jagten på den eneste ene. Åh, at elske en anden helt uforbeholdent og ville gøre alt for dem, altid vælge hinanden først og på trods af alt. Men hvad sker der, når jagten på den eneste ene tager over, så vi glemmer alt andet – og især os selv? Den følelse taler femina-journalist Julie Rosendahl med psykoterapeut Mette Glargaard om.

EPISODE 2: Brug din sårbarhed som din styrke

Vi tror altid, at alle andre er så perfekte – og derfor gemmer vi alle de ”svage” og sårbare sider væk. Men findes der en måde, hvor man kan bruge sin sårbarhed som en styrke? Det mener feminas chefredaktør, Camilla Kjems, der gennem hele sit liv har været åben omkring sin sårbarhed, heriblandt at hun lider af depressioner.

EPISODE 3: Når stærke kvinder får stress

Tre kvinder, der vidste alt om stress - og alligevel fik det - måtte helt ned og bide i græsset. Sundhedsredaktør Christina Bølling, madekspert og restauratør Mette Helbæk og fysioterapeut og stressekspert Pernille Thomsen fortæller, hvordan de rejste sig igen. De punkterer myten om, at det er perfektionister, der får stress - for det er tværtimod ildsjæle, der brænder, og som brænder ud.

EPISODE 4: Hvorfor er vi utilfredse med vores kroppe?

Det er mere reglen end undtagelsen at være negativt optaget af, hvordan vi ser ud. Og det gælder langt de fleste kvinder uanset vægt, bmi og kondital. Hvordan kan vi lære at elske vores krop og os selv. Det taler redaktionschef Dorthe Kandi om med Katrine Gisiger, ernæringsekspert og kropsaktivist.

EPISODE 5: Hvor er min far blevet af?

Det skete ofte før i tiden, og det sker stadig, at fædre mister kontakten med deres børn efter en skilsmisse. Hvad betyder det for ens kærlighedsliv som voksen kvinde, at man har haft en far, man aldrig har haft? Journalist Tine Bendixen taler med personlig erfaring, når hun taler med parterapeut Katrine Axholm om kunsten at finde ud af kærligheden, hvis man har manglet sin far i barndommen.

EPISODE 6: Elsk din eks

Skilsmisse er, når der er børn involveret, en af livets største udfordringer. For hvordan finder man en kærlig måde at være skilt på? Og kan man ligefrem nå frem til en ny form for kærlighed og sammenhold - eks og eks imellem? Det taler chefredaktør Camilla Kjems, der selv er fraskilt, med familieterapeut Anna Prip om.

EPISODE 7: Du forelsker dig aldrig i den forkerte

Hvorfor forelsker vi os i dem, vi gør? Og hvorfor er det, der var tiltrækkende i den vilde forelskelse, ofte det, der senere bliver et problem i det etablerede parforhold? Feminas chefredaktør Camilla Kjems undersøger, hvilke kærlighedsmønstre hun selv gentager med de mænd, hun har valgt, og taler med psykolog Jytte Vikkelsøe, der har skrevet bogen ’Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte’.

EPISODE 8: Vis mig din misundelse – og jeg skal sige dig, hvem du er

”Argh, hun er bare så skide irriterende! Hvorfor får hun altid det hele? Så er hun vel heller ikke skønnere” … Kender du følelsen – af rigtig grim misundelse? Det gør feminas journalist Julie Rosendahl, og derfor har hun inviteret Pernille Melsted i studiet. Melsted er ekspert i menneskelige skyggesider – og endnu bedre: hvilke gode ting vi kan få ud af selv de grimmeste følelser.

EPISODE 9: Kæreste med en charmerende tyran

Du ville aldrig finde dig i, at en mand bad dig gå i højhalsede bluser, ikke ville lade dig gå ud med dine veninder eller gennemtrawlede dine mails og gamle messenger-beskeder for at se, om du var ’til at stole på’. Nej, vel? For det er kun svage kvinder, der lader sig undertrykke og kontrollere. Denne episode af Kloge koner handler om et af tidens største tabuer – nemlig at selv stærke kvinder løber ind i mænd, der overskrider deres grænser langt, langt udover hvad de troede var muligt.  Christina Bølling, chefredaktør på Psykologi, taler med to kvinder, der samstemmende siger: Stik af. Løb. Så hurtigt du kan.

EPISODE 10: Taler vi for meget om sex (og for lidt om kærlighed)?

Sex er dejligt - også at tale om. Men taler vi måske for meget om sex. For hvad med kærligheden, er den ikke også vigtig i et parforhold og måske endda vigtigere end et godt knald? Det taler redaktionschef Dorthe Kandi om med Julie Jeune, der er sexolog og i gang med at uddanne sig til parterapeut.

EPISODE 11: Microcheating – den nye utroskab

Må man sende kysse-emojis til en anden mand end ham, man er kæreste med? Må man se porno alene? Må man chatte med en ”fremmed” mand på de sociale medier? Grænserne for hvornår man er utro, er mere utydelige end nogensinde før. Feminas chefredaktør Camilla Kjems bevæger sig ud i den flirtende gråzone i selskab med parterapeut Katrine Axholm.

EPISODE 12: Ro i hovedet – og ro på hverdagen

Julie Rosendahl er efterhånden godt frustreret over livet i hamsterhjulet, hvor der altid er travlt, og tid og nærvær er en mangelvare. Hvordan får vi mere ro på – i det indre og det ydre? Det taler hun med forfatter og foredragsholder Karen Pallisgaard om.

EPISODE 13: Er det bedre at gå op i vin end i sko?

Man kan godt have en vinsamling, men hvad med en skosamling? Det er oftest mere acceptabelt at gå op i vin og dyre ure end i sko og boligindretning. Kan det hænge sammen med, at der er flere mænd, der går op i det første og flest kvinder, der går op i det sidste? Det spørger redaktionschef Dorthe Kandi kultursociolog Emilia van Hauen om.

EPSIODE 14: Lev dine drømme uden frygt
Følg din drømme. Lev din passion. Just do it! Lettere sagt end gjort. For hvad er det egentlig, vi drømmer om – og hvorfor er det så svært at leve drømmene ud? Det taler feminas chefredaktør Camilla Kjems med coach og ekspert i hverdagsmod Anja Vintov om.