Tærte med det-du-har
Aftensmad

Tærte med det-du-har

9. september 2010Opdateret 15. april
af Julie Hey
Det nemme ved tærte er, at du stort set kan bruge det, du alligevel har i køleskabet, i din tærte

Det skal du bruge

  • Færdig tærtedej

FYLD TIL HVER TÆRTE

  • 3 æg
  • 1 dl cremefraiche
  • 75 g neutral flødeost
  • 1½-2 dl mælk
  • Salt og peber
  • 1 dl revet emmentaler

Løgdressing

  • 1 bdt forårsløg
  • 1 rødløg
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2½ dl creme fraiche 38
  • 1 dl cremefraiche 9 eller 18%
  • 3 spsk mayonnaise, gerne Hellmann
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Beklæd en tærteform med dej - gem det overskydende dej til grissini.
  3. Rør fyldet til din tærte sammen, gem halvdelen af osten.
  4. Skær top og bund af porrerne, skyl og skær dem i tynde skiver.
  5. Skær skindet fra laksen, og skær fisken i skiver på tværs.
  6. Fordel fyld, porrer, 2 spsk hakket estragon og laks i tærteformen, drys med resten af
  7. emmentaleren.Bag din tærte 25 min. og server straks.

Servering:
Du kan evt. forbage din tærte i 20 min. og give den 10-15 min. lige inden servering.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også