Svampetærte med kylling
Aftensmad

Svampetærte med kylling

26. august 2010Opdateret 15. april
af Beagle Iuel-Brockdorff
Jeg har brugt købt dej, som er udmærket, men du kan naturligvis også lave din egen tærtedej. Du kan vælge at komme ost i eller lade være. Tærten er endda så stor til 2 personer, at du kan servere resten kold til frokost næste dag.

Ingredienser

  • 1 rulle tærtedej
  • 1 løg
  • Ca. 150 g svampe
  • 1 tsk smør
  • 3 æg
  • 2 dl mælk
  • 2 dl creme fraiche eller blandet fløde og mælk
  • Lidt kylling uden skind og ben
  • Evt. lidt skinke eller kalkunbacon
  • 100 g revet parmesan/granaost (kan udelades)
  • Salt, peber

TILBEHØR

  • Fx salat og brød

Fremgangsmåde

  1. Læg tærtedejen i en tærteform.
  2. Hak løget og skær svampene i små stykker.
  3. Letsteg dem på en pande i smør.
  4. Pisk æggene sammen med mælk og creme fraiche og rør svampeblandingen i sammen med kød, der er skåret i små stykker.
  5. Krydr med ost, salt og peber og hæld op i tærteformen. Bag ved 180 grader i ca. 40 min., til tærtefyldet føles fast.
  6. Servér varm eller lun med fx salat og brød til.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også