Rabarbertærte a la Camilla Plum
2. maj 2013Det skal du bruge til rabarbertærte
200 g mel
125 g smør
50 g sukker
1 æg
2 bdt. rabarber, ca. 14 stængler
200 g sukker
3 blade husblas
Sådan laver du rabarbertærte
Til sådan en stor sprød rabarbertærte skal man bruge en metaltærteform med løs bund, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at servere smukke, hele stykker. Porcelæns-forme duer ikke når man skal lave rabarbertærte, uanset hvor pæne de er.
Saml mørdejen til din rabarbertærte (mel, smør, sukker og æg) på bordet eller i røremaskine. Lad den hvile køligt i 1 time.
Skær rabarberne i stykker, den velsmagende hvide fod i lidt smallere stykker, fordi den er hårdere.
Rul mørdejen ud til en tynd plade. Brug den løse tærtebund til at skubbe dejen til din rabarbertærte af bordet med i ét stykke.
Læg den i tærteformen. Brug det overskydende til at gøre kanten lidt tykkere end bunden.
Fordel rabarberne i bunden af din rabarbertærte, og drys med sukkeret.
Bag ved 175 grader, til bunden er gennembagt og rabarberne møre.
Hæld saften fra, uden at rabarberne skvatter ud. Køl din tærte af.
Køl saften lidt af og hæld den gennem en sigte med et viskestykke i, det tager den smule smør, der er i saften.
Blød 1½ blad husblas pr. dl saft op i koldt vand. Smelt det så i saften i en lille gryde, og hæld tilbage over din tærte.
Når din rabarbertærte er kold, er geléen stiv.
Servér din rabarbertærte med drænet yoghurt rørt med fløde, creme fraiche eller flødeskum.
En anden sommerklassiker er jordbærtærten - få opskriften her
Du kan købe Camilla Plums bøger HER >>
Artiklen indeholder affiliate links.