enne påskekage er helt i påskens ånd med orangesmørcreme pyntet med små påskeæg.
Mad

Påskekage med påskeæg

10. marts 2020
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Mangler du inspiration til, hvilken dessert du skal servere til årets påskefrokost? Denne påskekage er helt i påskens ånd med orangesmørcreme pyntet med små påskeæg. Få opskriften på påskekage med påskeæg her.
8 personer

CHOKOLADEKAGE

  • 230 g smør, stuetemperatur
  • 325 g sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 3 æg, stuetemperatur
  • 450 g hvedemel
  • 150 g kakao, gerne økologisk
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 dl kærnemælk
  • 50 g mørk chokolade
  • 8 paranødder
  • 10 g smør til formen

ORANGESMØRCREME

  • 500 g smør, stuetemperatur
  • 500 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 øko appelsin

PYNT

  • 500 g fondant (sukkerpasta)
  • Brun pastafarve
  • Majsstivelse, Maizena
  • 3 pakker små påskeæg med chokolade, f.eks. Anton Berg
  • Orangegrene, f.eks. Toms

Påske 2024: Den lækreste påskekage med påskeæg

Hører du til dem, der også synes, påskeæg er noget af det bedste ved påske? Så er denne påskekage lige noget for dig! Den er nemlig pyntet med de lækre, små påskeæg med chokolade, og de fine påskeæg ligger både hele vejen rundt om kagen og i en sød rede af orangegrene på toppen af kagen.

Kagen her er med andre ord den perfekte påskekage, helt oplagt som dessert til din påskefrokost.

Tilbered gerne din påskekage dagen før, du skal servere den. Så skal du bare pynte den med fondant og påskeæg lige inden servering.

Skal du holde påskefrokost? Vi samlet alle opskrifterne til det perfekte frokostbord!

Opskrift - sådan laver du påskekage med påskeæg

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen i en skål. Tilsæt æg og pisk sammen.
  3. Sigt hvedemel, kakao, natron og bagepulver sammen i en skål. Rør skiftevis kakaomelet og kærnemælk i æggeblandingen lidt ad gangen. Hak chokolade og nødder fint og bland det i dejen.
  4. Smør en springform, dia. 20 cm, med smør, hæld dejen i og bag din påskekage i ovnen i 1 time og 10 min. Tag den færdigbagte påskekage ud og lad den køle helt af, inden den pakkes i en plasticpose og står til dagen efter.
  5. Ælt fondanten til din påskekage med brun eller en anden farve. Kom evt. fondanten i en frysepose og læg den mørkt og tørt til næste dag - på den måde bliver farven mere mørk og intens.
  6. Pisk smørret til smørcremen sammen med flormelis og vaniljesukker tilsat lidt ad gangen. Smørret skal piskes i 10 min. for at få den rette faste konsistens. Smag smørcremen til med revet appelsinskal og 2 spsk appelsinsaft.
  7. Skær din påskekage i 3 dele/bunde på tværs og smør et lag smørcreme imellem hver. Læg kagen sammen og fordel resten af smørcremen over hele din påskekage. Brug evt. en palet, så den bliver helt jævn. Din påskekage skal være helt dækket.
  8. Rul fondanten ud i en cirkel (35-40 cm) evt. på et drys majstivelse, så den ikke hænger fast i underlaget, og beklæd forsigtigt din påskekage med fondanten.
  9. Stil den på køl og pynt med orangestænger og påskeæg inden servering. Læg påskeæg hele vejen rundt om om din påskekage, og lav en fin rede af orangestænger på toppen af kagen og fyld reden op med påskeæg.
  10. Server påskekage med påskeæg som en skøn dessert efter påskefrokosten.

Læs også