Hjemmelavet rabarberis lavet på græsk yoghurt
Desserter

Hjemmelavet rabarberis lavet på græsk yoghurt

23. april 2014
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Jakobsen
Rabarber er en dejligt anvendelig grøntsag, som både kan bruges i salte og søde opskrifter. Her får en sød af slagsen, nemlig en lækker rabarberis

Når de første spæde skud rabarber titter op af jorden, så ved man, at foråret er på vej.

Rabarber er i sig selv ret sure, så de skal sødes en del. Men husk at smage til undervejs, for det er meget forskelligt, hvor sure rabarberne er.

Denne opskrift er nem og hurtig at lave. Du kan også lave rabarberis uden en ismaskine, men så skal du huske at røre i den mindst hver halve timer, mens den fryser.

Hvis du har lyst til at prøve kræfter med andet end rabarberis, er denne hjemmelavede, kan vi varmt anbefale denne trefarvede is

Rabarberis

Tid: 15 min + indfrysning
6 portioner

Det skal du bruge til rabarberis
300 g rabarber
200 g sukker
½ stang vanilje
200 g græsk yoghurt 2%

En rigtig lækker sommerdessert er hjemmelavet hindbærsorbet med hvid chokolade som pynt. Få opskriften her

Sådan laver du rabarberis
1. Bring snittet rabarber, sukker og vanilje langsomt i kog og lad det koge, til rabarberne er møre.

2. Passer rabarberne gennem en sigte, tag vaniljestangen op og lad mosen køle helt af.

3. Rør rabarbermosen sammen med yoghurt og frys isen under jævnlig omrøring.

Elsker du at lave hjemmelavet is? Så se her, hvor vi giver dig vores 6 bedste opskrifter på hjemmelavet is

Galleri: 15 lækre opskrifter med rabarber

Kan du heller ikke få nok af rabarber? Så klik dig igennem galleriet med 15 dejlige opskrifter med rabarber, og lad dig inspirere til mange skønne retter med rabarber:

15 opskrifter med rabarber

Læs også