Aftensmad
9. august 2010(Opdateret 09.08.10)

Løgtærte med grønne bønner

Ugens onsdagsopskrift er løgtærte med grønne bønner. Få opskriften her
Af: Louisa Lorang
Løgtærte med grønne bønner
Ugens onsdagsopskrift er løgtærte med grønne bønner. Få opskriften her

Det skal du bruge

  • 3 løg i tynde skiver
  • 3 rødløg i tynde skiver
  • 6 fed hvidløg i tynde skiver
  • 1 spsk. smør
  • lidt olie til stegning
  • 2 spsk. frisk, plukket timian
  • 1 rulle butterdej
  • 1 æg, pisket

ENDVIDERE

  • 200 g grønne bønner
  • lidt olivenolie
  • ½ bundt basilikum, hakket

TILBEHØR

  • 100 g blandet salat
  • lidt olie og eddike
  • groft brød
Annonce

Fremgangsmåde

  1. Sautér løg, rødløg og hvidløg i smør og olie.
  2. Kom timian på, og lad det hele simre i ca. 15-20 minutter, til løgene er møre.
  3. Krydr med salt og peber, og fyld løgene i to små smurte tærtefade eller et stort.
  4. Tryk butterdejen ud i to cirkler, lidt større end tærtefadene. Brug en udstikker, eller skær den ud med en kniv (mål evt. med en tallerken).
  5. Læg butterdejen over tærterne, og tryk den ned i siderne.
  6. Pensl med pisket æg, og bag dem ved 190° i 30-40 minutter, eller til de er gyldne.
  7. Nip enderne af bønnerne, og damp dem i saltet vand i 3-5 minutter.
  8. Hæld vandet fra, og vend de varme bønner med lidt olie og masser af hakket basilikum.
  9. Servér løgtærter med bønner, salat og groft brød.

Se flere opskrifter på tærte her.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.