Desserter
6. oktober 2016(Opdateret 06.10.16)

Pæretærte med hasselnødder

Brug efterårets modne, søde pærer til at give kagen ekstra god smag. Her får du opskriften på en rigtig skøn pæretærte med hasselnødder
Af: Camilla Zarah Lawes
Pæretærte med hasselnødder
Brug efterårets modne, søde pærer til at give kagen ekstra god smag. Her får du opskriften på en rigtig skøn pæretærte med hasselnødder

Det skal du bruge

  • 100 g hasselnødder
  • 2 æg
  • 200 g rørsukker
  • korn af 1 vaniljestang
  • 150 g smør
  • 100 g marcipan
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 aflang bageform (15 x 30 cm) eller 1 springform (22 cm)
  • lidt smør til formen
  • 2 pærer

TIL SERVERING

  • 1 l vaniljeis eller 5 dl cremefraiche 18 %
Annonce

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Fordel hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen i 8 minutter.
  3. Læg nødderne i et rent viskestykke, og gnid dem mod hinanden, så hinderne går af.
  4. Hak nødderne groft. Pisk æg og sukker sammen med vaniljekorn.
  5. Smelt smørret i en lille gryde, og rør det i æggemassen.
  6. Riv marcipanen groft, og vend den i.
  7. Bland mel og bagepulver, og rør det i dejen.
  8. Fordel dejen i den smurte form.
  9. Skræl pærerne; halvér dem, og fjern kernehuset med en ske. Skær pærerne i vifteform, og læg dem oven på dejen.
  10. Drys hasselnødderne over, og bag kagen i ovnen i 30 minutter.
  11. Servér med vaniljeis eller cremefraiche.
Se flere opskrifter på tærte her.
Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.