Annonce
Desserter
15. januar 2015(Opdateret 15.01.15)

Mandeltærte med appelsin

Nem og uimodståelig tærte - med masser af appelsinsmag
Af: Mette Ankerloo
Mandeltærte med appelsin
Nem og uimodståelig tærte - med masser af appelsinsmag

TÆRTEDEJ

  • 125 g koldt smør
  • 3 dl hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • 1-2 spsk koldt vand

FYLD

  • 1 æg
  • 100 g smør
  • 100 g mandelmel
  • Ca. 1 dl farin
  • Reven skal af 1 appelsin
  • 4-5 spsk appelsin-marmelade
  • ½ dl mandelflager

SERVERING

  • Flormelis
  • Flødeskum
  • Evt. friske bær
Annonce

Fremgangsmåde

  1. Sæt ovnen på 200 grader.
  2. Lav dejen: Bland smør, mel og sukker i foodprocessoren. Dryp vandet i og saml dejen.
  3. Beklæd en smurt tærteform, diam. ca. 23 cm, med dejen, glat kanterne og prik dejen i bunden. Sæt den i fryseren.
  4. Bland æg, stuetempereret smør, mandelmel, farin og appelsinskal til en jævn masse i foodprocessoren.
  5. Smør marmeladen ud på den kolde tærtebund. Fordel fyldet jævnt ud over evt. med bagsiden af en våd metalske.
  6. Bag tærten i 15 min. Drys mandelflagerne over og bag den yderligere 5 min.
  7. Lad tærten køle lidt og drys florsukker over. Serveres lun med lidt flødeskum og evt. friske bær.

Se flere opskrifter på tærte her.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.