Desserter
30. august 2012(Opdateret 30.08.12)

Cremet æbletærte med marcipan

Æbletærten er en klassiker, og her får du den i en cremet version med marcipan.
Af: Louise Dandanell Ørsted
Cremet æbletærte med marcipan
Æbletærten er en klassiker, og her får du den i en cremet version med marcipan.

Det skal du bruge

  • 100 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 75 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 lille æg
  • 600 g æbler
  • 2 spsk sukker
  • 150 g marcipan
  • 1½ dl ribs- eller æblegelé efter valg
  • Flødeskum eller creme fraiche
Annonce

Fremgangsmåde

  1. Hæld smør, mel, sukker og salt i en foodprocessor og kør det til en grynet masse.
  2. Tilsæt æg og kør, til dejen har samlet sig.
  3. Lad dejen hvile 20 min. i køleskab.
  4. Tænd ovnen på 175 grader.
  5. Rul dejen ud eller pres den ned i et smurt tærtefad.
  6. Prik huller i dejen med en gaffel, dæk med stanniol og bagekugler eller tørrede bønner og forbag bunden i ca. 18 min.
  7. Vask æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset.
  8. Skær dem i tynde både og vend dem med sukker.
  9. Riv og fordel marcipanen i den forbagte tærtebund. Arrangér æblebåde ovenpå og bag tærten i ca. 30 min.
  10. Varm geleen op, så den bliver lind, og fordel over tærten, der serveres med flødeskum eller creme fraiche.

Se flere opskrifter på tærte her.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.