Risotto med squash, asparges og citron
Aftensmad

Risotto med squash, asparges og citron

23. maj 2017(Opdateret 23.05.17)
Af: Emma Martiny
Hjemmelavet risotto går man aldrig galt i byen med. Her er tilsat ekstra forårsgrønt og et friskt pift citronskal. Her får du opskriften på risotto med squash, asparges og citron

Det skal du bruge (4 pers)

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 squash
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 dl risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • 1½ l hønsebouillon
  • 2 spsk. smør
  • 50 g friskrevet parmesan + lidt til servering
  • skal af ½ usprøjtet citron + lidt til servering
  • 1 bundt grønne asparges
  • ½ bøtte ærteskud

Fremgangsmåde

  1. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i smør i en gryde. Skyl squashen, riv den groft, og lad den stege med, indtil squashen begynder at falde sammen.
  2. Kværn salt og peber over.
  3. Skyl risene, kom dem i gryden, og vend rundt. Hæld hvidvin i gryden, og lad væden fordampe.
  4. Tilsæt herefter varm bouillon lidt efter lidt, så risene er akkurat dækkede hele tiden.
  5. Lad risottoen koge i ca. 20 minutter, indtil risene er al dente.
  6. Tilsæt smør, friskrevet parmesan og citronskal. Rør rundt, og smag til.
  7. Skyl aspargesene, knæk bunden af dem, og skær aspargesene i mundrette bidder.
  8. Vend dem i risottoen, og lad retten simre et par minutter, så aspargesene bliver flot grønne.
  9. Servér straks pyntet med ærteskud, parmesanflager og revet citronskal.
Se flere opskrifter på risotto her.

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.