Annonce
Mad
7. april 2023

Tomatrelish

Tomatrelish er et godt alternativ til klassisk ketchup, og den er supernem at lave selv. Brug det som tilbehør til burgere, pølser, stegte retter eller røget kød – få opskriften her.
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
Nem opskrift: Tomatrelish som tilbehør

Foto: Bjørn Jakobsen

Tomatrelish er et godt alternativ til klassisk ketchup, og den er supernem at lave selv. Brug det som tilbehør til burgere, pølser, stegte retter eller røget kød – få opskriften her.

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 rød peber
  • 8 store tomater
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk grov sennep
  • 1 spsk Gul Melatin
  • Syltekrydderier
  • ½ dl mørk balsamicoeddike
  • 1 spsk farin
  • 1 tsk salt
Annonce

Sådan laver du tomatrelish

  1. Skær peberfrugt, tomater, løg og hvidløg i mindre stykker, læg dem i en dyb bradepande og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time.
  2. Rør rundt en gang imellem.
  3. Rør sennep, syltekrydderi, eddike, farin og salt i bradepanden og bag videre i 35-40 min.
  4. Rør rundt en gang imellem.
  5. Hæld på skoldede glas og opbevar på køl i op til ca. 3 uger.

Tip: Er du glad for krydderier, kan du prøve dig frem med forskellige slags. Chili, paprika eller en smule kanel er gode bud, der komplementerer tomatsmagen helt formidabelt.

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.