Annonce
Mad
21. februar 2022

Chokoladekage med hvide chokoladespåner

Dette er en skøn chokoladekage, som med fordel kan bages dagen før. Servér den, som den er, eller med en god is til
Af: Camilla Zarah Lawes
chokoladekage

Foto: Lars Ranek

Dette er en skøn chokoladekage, som med fordel kan bages dagen før. Servér den, som den er, eller med en god is til

INGREDIENSER

  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 80 g hvedemel
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 100 g mørk chokolade 66 % (gerne Manjani)
  • 3 æg

DRYS

  • kakaopulver
  • 50 g hvid chokolade høvlet i flager

ENDVIDERE

  • 1 højkantet rund springform på 18 cm
Annonce

SÅDAN LAVER DU CHOKOLADEKAGE MED HVID CHOKOLADE

Pisk smørret sammen med sukkeret til en ensartet masse. Sigt bagepulver, hvedemel og kakao i dejen. Smelt chokoladen - se TIP side 133 - og hæld den i dejen. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og pisk godt indimellem. Smør springformen med smør. Fordel dejen i formen, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175° i 40-45 minutter. Stik en kniv i kagen - kniven må gerne være lidt klistret, når du tager den op, for så er kagen færdig. Lad kagen køle af. Drys sigtet kakaopulver over, og kom hvide chokoladespåner i midten af kagen.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.