Desserter
15. februar 2022(Opdateret 15.02.22)

Kræmmerhuse med jordbær og flødeskum

Det kræver lidt fingerfærdighed at forme de varme kager til kræmmerhuse, men det er sjovt, og man bliver så glad, når det lykkes!
Af: Annemette Voss fra bogen "Bagelyst"
Kræmmerhuse med jordbær og flødeskum

foto: Sif Meincke

Det kræver lidt fingerfærdighed at forme de varme kager til kræmmerhuse, men det er sjovt, og man bliver så glad, når det lykkes!
16 stk

Det skal du bruge

  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 125 g hvedemel
  • ½ dl vand
  • lidt smør til bagepladen

Fyld til kræmmerhuse

  • 1 bakke friske jordbær
  • skal og saft af 2 usprøjtede limefrugter
  • 4 dl piskefløde
Annonce

Sådan laver du kræmmerhuse med jordbær og flødeskum

  1. Pisk æg og sukker godt sammen i en skål, og rør mel og vand i.
  2. Smør en bageplade med smør, og form ovale kager af dejen smurt tyndt ud med en ske – højst 4 kager på samme plade.
  3. Bag kagerne i ovnen ved 200° i ca. 8 minutter, til de er meget let gyldne.
  4. Form kagerne til kræmmerhuse, mens de er varme. Lad kræmmerhusene køle af.
  5. Fyld til kræmmerhuse: Rens jordbærrene; skær dem i mindre tern, og vend dem i limesaft.
  6. Riv limeskallen, eller skær den i strimler.
  7. Pisk fløden til let skum.
  8. Fyld kræmmerhusene med flødeskum, og top med jordbær og limeskal.

Få flere opskrifter på is her.

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.