Mad
10. februar 2022

Jomfruelig Vichyssoise

Her får du opskriften på en skøn jomfruelig Vichyssoise
Af: Julie Hey
https://imgix.femina.dk/media/aeeb1c2ba0264697864f95b03ee0db9f.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen

Her får du opskriften på en skøn jomfruelig Vichyssoise

DET SKAL DU BRUGE

  • 2-3 porrer
  • 8 kartofler, evt. 2 bagekartofler
  • 1 spsk smør
  • 6-8 dl grøntsagsbouillon
  • ½-1 dl purløg
  • 2-2½ dl piskefløde
  • 8-10 jomfruhummerhaler
  • Salt, peber
Annonce

Fremgangsmåde til Jomfruelig Vichyssoise
Rens porrerne og skær dem i skiver. Skræl kartoflerne og skær dem i terninger.

Kom porrer og kartofler i en gryde med smør og rist et par min., uden at de tager farve. Tilsæt grøntsagsbouillon og lad det koge i 15-20 min.

Blend suppen med purløg og hæld tilbage i gryden. Tilsæt fløde, kog op og smag til med salt og peber.

Sæt suppen på køl til servering. Pil jomfruhummerhalerne og steg dem let i smør i 2 min. på panden.

Servér den kolde suppe med hummerstykker og purløg.

Her får du fem lækre opskrifter på retter med nye kartofler

God'morgen
kartofler

Kartoffelblinis med stenbiderrogn

Jomfruelig Vichyssoise

Kartoffel og krebsecocktail

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.