
Mad
1. LYNSYLTEDE RØDLØG OG FENNIKEL: Pil rødløg, og skær det i papirtynde både. Skyl og skær top og bund af fenniklen; halvér, og skær den i papirtynde skiver, gerne med mandolinjern. Bland fennikel og rødløg i en skål, hæld æblecidereddike over, og stil skålen på køl i mindst 30 minutter. 2. Pil og hak løg. Pil og riv hvidløg fint. Skræl og riv ingefær fint. Steg løg, hvidløg, ingefær og spidskommen i olie i en gryde, indtil løgene begynder at tage farve. Pluk korianderbladene fra stilkene. Hak stilkene groft, og gem korianderbladene til pynt. Vend korianderstilke i gryden, og lad dem stege med i et par minutter. Tilsæt linser og bouillon, og bring gryden i kog. Lad det simre i 40 minutter, til linserne er let udkogte. Tilsæt tahin og citronsaft, og brug en grydeske til at mose linserne let. Smag til med salt og peber. 3. SERVERING: Pynt linsegryden med lynsyltede rødløg og fennikel, korianderblade og evt. lidt tahin inden servering. TIP: Puy-linser er små grønne og proteinrige frø fra bælgfrugter, der ikke skal udblødes inden brug. Få indkøbslisten til hele ugen her
Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.