Andebryst med squash og rodfrugter til 2 personer
And er en sund og mager proteinkilde, hvis du fjerner skind og fedt.
INGREDIENSER1 stort andebryst a 350-400 gsalt og friskkvĂŠrnet peber250 g squashsalttandstikkere
SALAT75 g sprÞde salatblade, f.eks. romaine175 g persillerod, skrÊllet vÊgt175 g gulerod, skrÊllet vÊgt1 lille hÄndfuld brÞndkarse
DRESSING150 g yoghurt 3,5 % fedt10 g ingefĂŠr, skrĂŠllet vĂŠgtskal og saft af 1 usprĂžjtet appelsinsalt og friskkvĂŠrnet peber
Opskrift - sÄdan laver du andebryst med squash og rodfrugter
1. Rids spÊklaget pÄ andebrystet, og krydr med salt og peber. LÊg andebrystet med skindsiden nedad pÄ en kold pande, tÊnd for varmen, og steg det i ca. 10 minutter. Vend det, og steg det pÄ kÞdsiden i yderligere 10 minutter. Lad det hvile i 10 minutter. SkÊr skind og fedt af, og kassér det. SkÊr kÞdet i meget tynde skiver pÄ langs. Skyl squashen, og hÞvl eller skÊr den i tynde skiver pÄ langs. LÊg skiverne i en sigte, og drys dem med lidt salt. Lad dem trÊkke i 10 minutter, og tÞr dem grundigt med kÞkkenrulle. LÊg en skive squash oven pÄ en skive andekÞd, og rul det sammen. FastgÞr det med en tandstikker. FÄr du squash tilovers, kan det blandes i salaten. 2. Salat: Skyl salaten, og brÊk den i mindre stykker. SkrÊl persillerod og gulerod, og skÊr dem i tynde skiver, gerne pÄ et mandolinjern. 3. Dressing: Bland yoghurten med fintrevet ingefÊr, og smag til med fintrevet appelsinskal, appelsinsaft, salt og peber.
NĂŠringsindhold pr. personEnergi: 364 kcal
Protein: 40,7 g
Fedt: 11,1 g
Kulhydrat: 29,4 g
Kostfibre: 8,2 g
PRĂV OGSĂ
: Piperade med tomater og grillede peberfrugter