Familieliv

Børn kan få 5 forældre

I Norge diskuterer man lige nu muligheden for, at børn kan have op til fem forældre, og ifølge formanden for Det Etiske Råd kan muligheden også blive aktuel i Danmark.


Hvor mange forældre kan børn håndtere, før der opstår en identitetsforvirring?

Det diskuteres netop nu i bl.a. Storbritannien, hvor det næste år bliver muligt, at børn kan blive født med dna-materiale fra tre personer.

Også i Norge har man - i lyset af udviklingen i Storbritannien - taget diskussionen op. Det norske Bioteknologiråd har således sat sig for at undersøge, om det er etisk forsvarligt at tillade børn at have op til 5 forældre.

Man regner med at have enten en anbefaling af eller advarsel mod muligheden klar til regeringen til efteråret. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Norsk beslutning kan påvirke Danmark

Den norske beslutning er også noget, man ser frem mod med spænding i Danmark, for den kan skabe fornyet debat om dna og donorbørn herhjemme, mener Jacob Birkler, der er formand for Det Etiske Råd.

- En norsk beslutning kan påvirke i Danmark, fordi vi løbende evaluerer tiltag og erfaringer fra udlandet. Det afgørende er dog, at vi i Danmark vurderer den bedste praksis ud fra mange hensyn, ellers ville danske regler blot blive et gennemsnit af andre landes, siger han til avisen.

Læs også:
5 overvejelser, hvis du ønsker en alternativ familie
6 gode råd til den sammenbragte familie
Utroligt: Gæt hvordan DISSE to er i familie!