Her får du en hverdagsopskrift fra det skønne middelhav: Tunsandwich med æg
4 personer
Tid i alt 15 min
Det skal du bruge
2 æg
1-2 fed hvidløg
sprøde salatblade, f.eks. fra 1 romainesalat
2-3 modne tomater
1 peberfrugt
1-2 små rødløg
1-2 dåser tun i vand eller olie (a 185 g)
2 lange flutes eller 4 gode sandwichboller
1 spsk. lys vineddike
1 spsk. olivenolie
evt. 4 små ansjoser i olie
friske basilikumblade
salt og friskkværnet peber
Tunsandwich med æg
Kog æggene i 9 minutter, og køl dem af. Pil dem, og skær dem i tykke skiver.
Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i halve. Skyl og slyng salatbladene. Skyl tomaterne, og skær dem i tykke skiver. Rens peberfrugten, og skær den i tynde ringe. Pil løgene, og skær dem i tynde ringe.
Hæld væden fra tunen (start med den ene dåse).
Flæk flutene, og halvér dem. Gnid dem med hvidløg, og pensl med vineddike og olivenolie.
Læg salatblade på den ene halvdel, og dæk med tomatskiver og peberfrugt. Fordel plukket tunfisk, æg og evt. en ansjos ovenpå. Dæk med løgringe og et par basilikumblade.
Krydr med salt og peber (husk, at ansjoser også er salte!).
Læg den anden halvdel af fluten over, og pak evt. brødet ind i madpapir.