Tomattærte med sennep
Aftensmad

Tomattærte med sennep

1. juli 2010Opdateret 15. april
af Camilla Zarah Lawes
De søde tomater, den stærke sennep og den sprøde dej, er en utrolig delikat kombination. Servér tærten lun som en skøn forret med lidt salat

Det skal du bruge (4 pers)

  • 1 rulle frisk butterdej
  • 4 spsk. dijonsennep
  • 300 g gruyere, fintrevet
  • 250 g røde daddeltomater i halve
  • 250 g gule tomater i halve
  • frisk timian
  • olivenolie
  • havsalt og friskkværnet peber

ENDVIDERE

  • 1 smurt, ca. 22 x 22 cm stort tærtefad med løs bund

Fremgangsmåde

  1. Rul dejen ud i tærteformen.
  2. Skær den til, og smør den med dijonsennep.
  3. Riv osten over senneppen, og fordel tomaterne i et tæt lag.
  4. Drys med timian, og dryp olivenolie over; krydr med salt og peber.
  5. Bag tærten midt i en 180° varm ovn i 35 minutter.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også