Aftensmad
1. juli 2010(Opdateret 01.07.10)

Tomattærte med sennep

De søde tomater, den stærke sennep og den sprøde dej, er en utrolig delikat kombination. Servér tærten lun som en skøn forret med lidt salat
Af: Camilla Zarah Lawes
Tomattærte med sennep
De søde tomater, den stærke sennep og den sprøde dej, er en utrolig delikat kombination. Servér tærten lun som en skøn forret med lidt salat

Det skal du bruge (4 pers)

  • 1 rulle frisk butterdej
  • 4 spsk. dijonsennep
  • 300 g gruyere, fintrevet
  • 250 g røde daddeltomater i halve
  • 250 g gule tomater i halve
  • frisk timian
  • olivenolie
  • havsalt og friskkværnet peber

ENDVIDERE

  • 1 smurt, ca. 22 x 22 cm stort tærtefad med løs bund
Annonce

Fremgangsmåde

  1. Rul dejen ud i tærteformen.
  2. Skær den til, og smør den med dijonsennep.
  3. Riv osten over senneppen, og fordel tomaterne i et tæt lag.
  4. Drys med timian, og dryp olivenolie over; krydr med salt og peber.
  5. Bag tærten midt i en 180° varm ovn i 35 minutter.

Se flere opskrifter på tærte her.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.