
Mad
Tomatmarmelade
21. juli 2012af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Her får du opskriften på en anderledses, men lækker marmelade med tomater.
Ingredienser til tomatmarmelade:
Ca. 1 LITER
500 g modne tomater
450 g sukker
½ dl citronsaft
1 tyk eller 2 tynde
vaniljestænger
Fremgangsmåde:
Skold og flå tomaterne, skær dem i kvarte og kassér kernerne.
Skær dem i lidt mindre stykker.
Hæld tomater, sukker og citronsaft i en gryde og lad det koge langsomt op.
Lad det simre i ca. 1 time.
Flæk vaniljestangen, skrab kernerne ud og kom begge dele i gryden efter 30 minutters kogning.
Hæld marmeladen på skoldede glas og opbevar køligt i op til ca. 3 uger.
Marmeladen er lækker på ristet brød eller blandet med creme fraiche eller flødeskum til desserter.
LÆS MERE: Brug alle dine tomater - 6 lækre opskrifter med tomater