Desserter
9. april 2024

Tomatmarmelade

Her får du opskriften på en anderledses, men lækker marmelade med tomater.
Af: Line Frier
Tomatmarmelade
Her får du opskriften på en anderledses, men lækker marmelade med tomater.

Det skal du bruge (ca. 1L)

  • 500 g modne tomater
  • 450 g sukker
  • ½ dl citronsaft
  • 1 tyk eller 2 tynde vaniljestænger
Annonce

Fremgangsmåde

  1. Skold og flå tomaterne, skær dem i kvarte og kassér kernerne.
  2. Skær dem i lidt mindre stykker.
  3. Hæld tomater, sukker og citronsaft i en gryde og lad det koge langsomt op.
  4. Lad det simre i ca. 1 time.
  5. Flæk vaniljestangen, skrab kernerne ud og kom begge dele i gryden efter 30 minutters kogning.
  6. Hæld marmeladen på skoldede glas og opbevar køligt i op til ca. 3 uger.
  7. Marmeladen er lækker på ristet brød eller blandet med creme fraiche eller flødeskum til desserter.

Se flere opskrifter på marmelade og syltetøj her.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.