Mad
8. april 2022

Thaidampede muslinger

Muslinger med et pift af Asiens smage
Af: Louise Dandanell Ørsted
https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/07/30/madsag-asiatiske/asiatiske-1.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen

Muslinger med et pift af Asiens smage
Tid i alt 30 min

INGREDIENSER

  • 1,5 kg muslinger
  • 1 kæmpe hvidløg eller 4 alm. fed
  • 1 cm frisk ingefær
  • 1 hel rød chili
  • 1-2 dl urtebouillon
  • 4 limeblade
  • 1 lille bdt. frisk koriander
Annonce

Fremgangsmåde
Rens muslingerne. De, der er åbne, kan du give et lille bank på kanten af køkkenvasken, og lukker de sig, er de levende, mens de er døde og skal kasseres, hvis de forbliver åbne.

Pil og skær hvidløg, ingefær og chili i tynde skiver.

Varm en rummelig gryde op med bouillonen. Hæld hvidløg, ingefær, chili, limeblade og halvdelen af korianderen i. Hæld muslingerne i gryden. Læg låg på og damp i ca. 8 min.

Pynt med resten af den friske koriander og servér straks.

Prøv også: Muslingesuppe


LÆS MERE: Du kan finde flere asiatiske opskrifter og inspiration, HER

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.