Muslingesuppe er en utrolig cremet og velsmagende suppe. Det er en rigtig dejlig måde at få muslinger på, især hvis du ikke er meget for at blive fedtet på fingrene.
Af: Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Muslingesuppe er en utrolig cremet og velsmagende suppe. Det er en rigtig dejlig måde at få muslinger på, især hvis du ikke er meget for at blive fedtet på fingrene.
1 personer
Muslingesuppe
½ kg blåmuslinger
2 finthakkede skalotteløg
1 kvist timian
2 persillestilke
2 tsk. aromatisk karry
2 spsk. olivenolie
kværnet peber
2½ dl tør hvidvin
2½ dl piskefløde
lys saucejævner
2 spsk. hakket persille
Tilbehør
Flutes eller brød
Annonce
Sådan laver du muslingesuppe
Gør muslingerne klar, og skyl og hak løg og krydderurter.
Svits løg, hakket timian og karry i et par minutter i olien i en stor gryde, der kan rumme muslingerne.
Kom peber, vin, persillestilke og halvdelen af fløden i.
Lad det koge 5 minutter.
Kom muslingerne i, og læg et tæt låg på gryden. Der skal være fuld varme på, til det damper godt.
Ryst gryden et par gange.
Damp muslingerne i ca. 5-6 minutter, til du kan se, de har åbnet sig.
Tag dem op med en hulske.
Kog suppen ind i ca. 10 minutter uden låg.
Si den.
Kom den tilbage i gryden, kom resten af fløden i, og kog igen i 5 minutter.
Jævn suppen let, og smag den evt. til med mere karry.
Pil muslingerne ud af skallerne, og varm dem meget kort i suppen.
Rør persillen i, og servér suppen straks, helst i varme, dybe tallerkener.