
Tærte med det-du-har
9. september 2010Til 8 pers. skal du lave 2-3 tærter, og du kan komme næsten hvad som helst i din tærte. Denne tærte er med laks og porrer og serveres med løgdressing og hjemmebagte grissini.
Jeg er vild med færdig tærtedej, når det skal være nemt.
Det skal du bruge:
Færdig tærtedej
FYLD TIL HVER TÆRTE:
3 æg
1 dl cremefraiche
75 g neutral flødeost
1½-2 dl mælk
Salt og peber
1 dl revet emmentaler
TØM KØLESKABET: Mange grøntsager er gode i tærter - eksempelvis tomater, champigon, løg, asparges, broccoli, porrer og spinat. Kombinér med kød som kylling, fisk, skinke, bacon og pølse alt efter, hvad du har i køleskabet eller fryseren.
FYLD TIL TÆRTE MED EKSEMPELVIS LAKS:
2 porrer
1 stor laksefilet
Frisk estragon
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader.
Beklæd en tærteform med dej - gem det overskydende dej til grissini.
Rør fyldet til din tærte sammen, gem halvdelen af osten.
Skær top og bund af porrerne, skyl og skær dem i tynde skiver.
Skær skindet fra laksen, og skær fisken i skiver på tværs.
Fordel fyld, porrer, 2 spsk hakket estragon og laks i tærteformen, drys med resten af emmentaleren.
Bag din tærte 25 min. og server straks.
Servering:
Du kan evt. forbage din tærte i 20 min. og give den 10-15 min. lige inden servering.
Løgdressing til tærte
Dressingen bliver kun bedre af at stå i køleskabet et par timer.
1 bdt forårsløg
1 rødløg
1 spsk dijonsennep
2½ dl creme fraiche 38%
1 dl cremefraiche 9
eller 18%
3 spsk mayonnaise, gerne Hellmann
Salt og peber
Rens forårsløgene, halver dem på langs og skær dem i skiver.
Pil og snit rødløget fint.
Rør alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.
Hjemmebagte grissini
TID: 15 min.
Overskydende dej fra din tærte kan bruges til grissini:
Rul dejen ud i små stænger, pensl med mælk og drys evt. med sumak (tyrkisk krydderi-blanding, købes hos etniske købmænd), andre krydderier eller birkes.
Bag dem i ovnen sammen med din tærte i ca. 8-10 min. afhængig af tykkelse.
Prøv også: