Desserter
25. juni 2014(Opdateret 25.06.14)

Tærte med blåbær og mascarponecreme

Frisk og sommerlig blåbærtærte med mascarponecreme som tilfører kagen lidt syrlighed
Af: Mai Knauer
Tærte med blåbær og mascarponecreme
Frisk og sommerlig blåbærtærte med mascarponecreme som tilfører kagen lidt syrlighed

TÆRTEDEJ

  • 100 g mandler
  • 150 g hvedemel
  • 75 g flormelis
  • 125 g smør
  • 1 æg
  • 100 g mørk chokolade
  • en tærteform (ca. 24 cm i diameter)

MASCARPONECREME

  • 250 g mascarpone
  • ¼ l piskefløde
  • korn af 1 vaniljestang
  • 2 spsk. sukker

PYNT

  • 250 g blåbær
  • 1 usprøjtet citron
Annonce

Fremgangsmåde

Tærtedej

  1. Skold og smut mandlerne.
  2. Blend dem til fint mandelmel i en foodprocessor.
  3. Tilsæt hvedemel, flormelis, smør og æg, og blend dejen hurtigt sammen i foodprocessoren.
  4. Læg den på køl i 30 minutter.
  5. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform, så dejen dækker formens bund og sider.
  6. Bag tærtebunden gylden i en 175° varm ovn i 15-20 minutter.
  7. Hak chokoladen, smelt den over vandbad, og pensl den afkølede tærtebund med chokoladen.
  8. Lad tærtebunden stå køligt, til chokoladen er stivnet.

Mascarponecreme

  1. Pisk mas-carpone sammen med fløde, vaniljekorn og sukker til en lys og luftig creme.
  2. Fordel cremen over den afkølede tærtebund.

Pynt

  1. Drys blåbærrene over cremen. Riv lidt citronskal over bærrene.
Se flere opskrifter på tærte her.
Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.