svinekam
Mad

Svinekam med ærtesalat

30. august 2010
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er svinekam med ærtesalat. Få opskriften her

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 kamsteg (med ben), ca. 1,5 kg
  • 2 spsk. groft salt
  • 1 frisésalat (eller romaine)
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 dl bælgede ærter
  • salt og peber
  • høvlet parmesan
  • ½ kg nye kartofler
  • lidt olivenolie

Sådan gør du:

Rids sværen på rå svinekam, og gnid den med groft salt. Læg den saltede svinekam på en rist, så den ligger helt lige. Læg stanniol under den, hvis den står skævt. Fyld lidt koldt vand i bradepanden, og steg din svinekam i ovnen ved 200° i ca. 1½-1¾ time, eller til den er 78-80° i midten. Afslut evt. med at grille din svinekam, hvis sværen ikke er helt sprød. Lad din svinekam trække i mindst 15 minutter, inden du skærer den.
Pluk salaten. Rør citronsaft og olivenolie sammen, vend dressingen med salat og ærter, og smag til med salt og peber. Anret salaten med parmesan.

LÆS OGSÅ: Opskrifter på flæskesteg

Servér din svinekam med salat og nye kartofler.
Gem halvdelen af den lækre svinekam til fredag.
Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Fredag

Læs også