svinekam
Mad

Svinekam med ærtesalat

af Louisa Lorang 30. august 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er svinekam med ærtesalat. Få opskriften her

Ingredienser til svinekam:

1 kamsteg (med ben), ca. 1,5 kg2 spsk. groft saltENDVIDERE:1 frisésalat (eller romaine)2 spsk. citronsaft1 spsk. olivenolie3 dl bælgede ærtersalt og peberhøvlet parmesanTILBEHØR:½ kg nye kartoflerlidt olivenolie

Prøv også: Svinekam med abrikosglace og ovnstegte kartofler

Sådan gør du:

Rids sværen på rå svinekam, og gnid den med groft salt. Læg den saltede svinekam på en rist, så den ligger helt lige. Læg stanniol under den, hvis den står skævt. Fyld lidt koldt vand i bradepanden, og steg din svinekam i ovnen ved 200° i ca. 1½-1¾ time, eller til den er 78-80° i midten. Afslut evt. med at grille din svinekam, hvis sværen ikke er helt sprød. Lad din svinekam trække i mindst 15 minutter, inden du skærer den.Pluk salaten. Rør citronsaft og olivenolie sammen, vend dressingen med salat og ærter, og smag til med salt og peber. Anret salaten med parmesan.

LÆS OGSÅ: Opskrifter på flæskesteg

Servér din svinekam med salat og nye kartofler.Gem halvdelen af den lækre svinekam til fredag.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Fredag