

Svamperisotto med pecorino
6. september 2012Vi har brugt pecorino til denne risotto. Det giver en kraftigere smag end med parmesan. Husk, at pecorino er meget salt, så smag forsigtigt til.
Opskriften er til 2 personer
INGREDIENSER:
400 g svampe, f.eks. kantareller, champignoner, østershatte
olie til stegning
salt
evt. lidt plukket timian
1 lille løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
olie til stegning
2 dl risottoris
2 dl hvidvin
8 dl grøntsagsbouillon, gerne Herbamare
100 g revet pecorino
salt og peber
ENDVIDERE:
olivenolie
citronsaft
100 g rucolasalat
pecorino
Skær eller pluk svampene i mindre stykker, og rist dem gyldne og fine i olie i en stor, varm gryde. Krydr med salt og timian, og tag dem op af gryden. Sautér løg og hvidløg i lidt olie i den varm gryde, uden at de tager farve. Kom ris ved, og lad dem sautere med ganske kort, stadig uden at noget tager farve. Hæld hvidvin på, og lad den koge næsten væk. Hæld bouillon på, lidt ad gangen, indtil væden er næsten væk, og risene er næsten møre. Rør ofte undervejs.
Kom svampene tilbage i gryden sammen med revet pecorino. Tag risottoen af varmen, og smag til med salt og peber.
Vend rucolaen med en smule citronsaft og olivenolie. Anret risottoen toppet med høvlet pecorino og rucola. Servér resten af salaten til.
