Sushi med rejer, sesam og avocado
Aftensmad

Sushi med rejer, sesam og avocado

5. marts 2018Opdateret 12. april
af Gitte Heidi Rasmussen
Det er nemt og hurtigt at tilberede de dejlige og mættende ruller – og så er de gode at have med på farten. Her får du opskriften på sushi med rejer, sesam og avocado

Ingredienser (12 stk)

  • 125 g sushiris
  • 2 dl vand
  • 2 spsk. riseddike
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. groft salt

Fyld

  • 100 g store argen-tinske rejer, kogt
  • ½ avocado
  • 2 tsk. limesaft
  • ½ skoleagurk
  • 2 plader noritang
  • Wasabi
  • Sesam
  • Soja

Desuden

  • Sushi-rullemåtte

Fremgangsmåde

  1. Skyl risene i koldt vand. Kog risene under låg i 15 min., tag gryden af varmen og lad den stå 10 min.
  2. Rør i risene med en gaffel, kom riseddike, sukker og salt i.
  3. Læg et fugtigt viskestykke over og lad risene køle af.
  4. Læg to plader tang på en rullemåtte.
  5. Fordel risene på tangen, så ¾ af pladen er dækket.
  6. Smør lidt wasabi ovenpå. Skær avocado og agurk i stave og læg det i en stribe midt på risene sammen med rejerne.
  7. Drys med sesam og rul det stramt sammen omkring fyldet.
  8. Rul fra den ende, hvor risen når helt ned til kanten.
  9. Lad rullen hvile i mindst 10 min. på køl. S
  10. kær dem i 12 skiver.
  11. Servér soja rørt med wasabi til.
Se flere opskrifter på sushi her.

Læs også