
Sund og lækker spinattærte
13. maj 2015Tid: 1 time og 15 minutter.
-
190 g koldt smør
-
120 g hvedemel
-
120 g grahamsmel
-
2 store løg
-
2 spsk rapsolie
-
250 g spinat
-
Salt, peber
-
150 g revet mozzarella
-
4 æg
-
2 dl mælk
-
Evt. tomatsalat
Smuldr smørterninger og mel sammen til store krummer. Saml dejen med 1-2 spsk koldt vand og tryk den ud i en smurt og melet tærteform, diam. ca. 26 cm. Prik dejen med en gaffel og lad den hvile tildækket i ½ time i køleskabet.
Varm ovnen op til 200 grader.
Skær løgene i tynde strimler og sauter dem klare i olie.
Skyl spinaten grundigt og slyng den tør. Kom den på panden til løgene og steg i yderligere 1-2 min. Tag panden af varmen.
Vend halvdelen af osten med fyldet på panden. Krydr med salt og peber.
Pensl tærtebunden med ½ sammenpisket æg og forbag den i 10 min.
Fordel spinatblandingen i bunden.
Pisk æg og mælk sammen og hæld over. Strø resten af osten over, og bag tærten i ca. 35 min. Server evt. en tomatsalat til.
Kom evt. kogt skinketerninger i fyldet, hvis du gerne vil have lidt kød i.