Stegte grønne tomater
Mad

Stegte grønne tomater med spinat og baconknas

af Louisa Lorang 7. april 2021
Foto: Stine Christiansen/Skovdal & Skovdal fotografi
Ugens torsdagsopskrift er stegte grønne tomater med spinat og baconknas. Det giver en dejlig og anderledes salat, som bestemt bør prøves. Få opskriften her!
20 min 2 personer
Tid i alt 30 min

SALAT OG BACON

  • 100 g bacon i terninger
  • lidt olie til stegning
  • 100 g babyspinat
  • 1 rødløg i tynde skiver
  • olivenolie
  • balsamicoeddike
  • salt og peber

TOMATER

  • 4 grønne tomater
  • salt
  • 1 nip sukker
  • 1 dl mel
  • 2 æg, piskede
  • rasp, gerne pankorasp
  • olie til stegning
  • mere salt

ENDVIDERE

  • groft brød

Hvis du ikke kan få fat i grønne tomater, kan du bare vælge dem så umodne som muligt. De smager alligevel skønt

Sådan laver du stegte grønne tomater med spinat og baconknas 

  1. Rist baconen sprød, evt. med lidt olie, og lad den dryppe af på køkkenrulle.
  2. Anret spinat og løg på to store tallerkener. Dryp det med olie, eddike, salt og peber lige inden servering.
  3. Skær tomaterne i skiver, og krydr med salt og en smule sukker. Vend dem i mel, æg og til sidst rasp, og steg dem gyldne i olie på en varm pande.
  4. Anret de sprøde tomater på spinatsalaten, og top med bacon. Servér straks med brød til.

TIP: Prøv stegte grønne tomater til morgenmad - med bløde æg og brød. Jeg siger det bare!

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kødboller med polenta og tomat 

Tirsdag: Tomat-clafoutis med oliventoast

Onsdag: Citron-kylling med nudelsalat

Fredag: Pasta med squash og laks

Andre lækre opskrifter