Tomat-clafoutis med oliventoast
Foto: Stine Christiansen/Skovdal & Skovdal fotografi
En clafoutis er en tærte uden bund, normalt i den søde afdling.
3 æg
100 g drænet yoghurt
1 tsk. dijonsennep
50 g fintrevet parmesan
salt
4 små tærteforme
lidt olie til formene
200 g små tomater
frisk oregano
OLIVENTOAST:
100 g oliven uden sten
2 spsk. kapers
1-2 spsk. olivenolie
8 små skiver brød
1 fed hvidløg
parmesanflager
TILBEHØR:
en stor skål salat
Pisk æg, yoghurt, dijon og parmesan sammen, og krydr med lidt salt. Smør tærteformene, og fordel tomaterne i dem. Hæld æggemassen over, og bag dem ved 220° i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Top de varme clafoutis med masser af oregano lige inden servering.
Blend imens oliven, kapers og olivenolie. Dryp brødet med olivenolie; gril det, og gnid det med hvidløg. Smør oliventapenade på brødene, og servér straks clafoutis med olivenbrød toppet med parmesan og med salat til.
Opskriften er til 2 personer
TIP: Brug også denne lækre clafoutis som del af en brunch.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Fredag