Mad
4. oktober 2012

Tomat-clafoutis med oliventoast

Ugens tirsdagsopskrift er tomat-clafoutis med oliventoast. Få opskriften her
Af: af Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/ugens-madplan/2012/10/1240-madplan/1240-mad-tirsdag-copy-2.jpg

Foto: Stine Christiansen/Skovdal & Skovdal fotografi

En clafoutis er en tærte uden bund, normalt i den søde afdling.

3 æg
100 g drænet yoghurt
1 tsk. dijonsennep
50 g fintrevet parmesan
salt
4 små tærteforme
lidt olie til formene
200 g små tomater
frisk oregano
OLIVENTOAST:
100 g oliven uden sten
2 spsk. kapers
1-2 spsk. olivenolie
8 små skiver brød
1 fed hvidløg
parmesanflager

TILBEHØR:
en stor skål salat
Pisk æg, yoghurt, dijon og parmesan sammen, og krydr med lidt salt. Smør tærteformene, og fordel tomaterne i dem. Hæld æggemassen over, og bag dem ved 220° i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Top de varme clafoutis med masser af oregano lige inden servering.
Blend imens oliven, kapers og olivenolie. Dryp brødet med olivenolie; gril det, og gnid det med hvidløg. Smør oliventapenade på brødene, og servér straks clafoutis med olivenbrød toppet med parmesan og med salat til.
Opskriften er til 2 personer

TIP: Brug også denne lækre clafoutis som del af en brunch.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/9b329faf84cb4f73807a9749dbe7620a.jpg

Mandag

https://imgix.femina.dk/legacy/media/0bf04a245d984e66a7f841c2fb7d0a83.jpg

Onsdag

https://imgix.femina.dk/legacy/media/74c6dcfa292747ad8c5657756b17783f.jpg

Torsdag

https://imgix.femina.dk/legacy/media/bd663b1c89274f4495dd89321d04f580.jpg

Fredag

Læs også