Mad
12. september 2011

Salat med gedeost og fennikel

Ugens mandagsopskrift er salat med gedeost og fennikel. Få opskriften her
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/f301a3302b724ca89e3b099fe29cf2d1.jpg

Foto: Anders Schønnemann

100 g mandler
2 skiver groft brød

ENDVIDERE:
1 spsk. flydende honning
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. æbleeddike
3 spsk. olivenolie
1 rødløg, hakket
1 fennikel
200 g gederulle
1 lille radicchiosalat, plukket
100 g blandet salat
salt og peber

TILBEHØR:
groft brød

Tænd ovnen på 200°. Rist mandlerne i den varme ovn i ca. 6-8 minutter. Rist imens brødet i ovnen, til det er sprødt. Lad mandlerne køle af. Hak dem groft, og gem halvdelen til onsdag.
Rør honning, sennep, eddike og olivenolie sammen. Kom det hakkede løg i.
Skær fenniklen i tynde skiver, gerne på et mandolinjern, og vend den med dressingen.
Skær osten i to tykke skiver, og anbring dem på det ristede brød. Gratinér brødene i den varme ovn under grillen.
Pluk radicchioen og den blandede salat groft, og vend det med fennikel og dressing. Anret salaten i to store dybe tallerkener, og top med gratineret ostebrød og ristede mandler. Servér straks med ekstra brød til.
Opskriften er til 2 personer.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/257da0bd53154a09995dd21774d38c22.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/ae7b7ed2897b44a3856e7f6d661880ba.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/8d8a3d86aab94ee29df256c8859c206b.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/181dc69a1904457ab760fd50fa1baca9.jpg

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.